Otomobil dünyasının en büyük isimlerinden biri olan Tesla, son dönemde işten çıkarmalarla gündeme geldi.

Samsung elektrikli araç için Tesla ile anlaştı

Elektrikli otomobil dünyasının en büyük isimlerinden biri olan Tesla, son dönemde çalkantılı bir dönemden geçiyor. Şirket, geçen yıl elde ettiği başarı sayesinde dünyanın en büyük otomotiv şirketi haline geldi. Ancak, işten çıkarmalar nedeniyle çalışanlarla karşı karşıya.

Tesla, 200 otopilot çalışanını işten çıkardı

Tesla ile çalışanları arasındaki tansiyon son dönemde hafiflemedi. Tanınmış CEO Elon Musk, son haftalarda üst düzey yöneticilere e-posta göndermişti. Bu mailde ekonomi üzerine düşüncelerini açıklayarak küresel ekonomi hakkındaki görüşlerini “süper kötü bir his”  olarak nitelendirmiş ve işten çıkarma sürecinin başlamasına dair sinyalleri vermişti.

Elon Musk’ın küçülme hedefi, 200 çalışanın daha işten çıkarılmasıyla sonuçlandı. Bugün itibariyle, Autopilot AI sistemini eğitmeye yardımcı olmak için çalışanlar veri etiketlemeden görevli olan çalışanlarının içine son verildi. Şirketle ilişiği kesilen 200 Otopilot çalışanı, genel olarak California’daki Tesla ofislerinde çalışıyordu.

2021’in sonunda Tesla’nın yaklaşık 100.000 çalışanı vardı. Kaynaklar bugüne kadar yaklaşık 10.000 işten çıkarma olacağını söyledi. Şirketlerin çalışanlarıyla karşılaştığı tek sorun bu değil. Bunun yanı sıra bir süre önce evden çalışanların ofise gelmesi istendiğinde Tesla’nın gündemdeydi. İşe evlerinden devam etmek isteyen işçilerin işten atılacağını da belirtilmişti.

Öte yandan şirketin işten çıkarma politikası Tesla’yı mahkemeye sürükledi. Federal yasalara göre, şirketler çalışanlarına işten çıkarma kararı hakkında en az 60 gün önceden haber vermelidir. Şirketin iki eski çalışanı, Tesla’ya bu sürenin verilmediğini iddia ederek dava açtı. Şirketin evden çalışanları ofise çağırıp gelmeyenleri işten çıkmaya zorlaması, 1 sene içerisinde 10.000 kişinin işine son vermesi ilerleyen zamanlarda toplu davaları beraberinde getirecek gibi görünüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir