Dünyanın dev şirketleri satın almalarına son hız devam ederken bir satın alma haberi de Unity’den geldi. Oyun motoru Unity, Parsec şirketini 320 milyon dolar karşılığında satın aldı. Bu satın alma şirketin en büyük satın alması olarak tarihe geçti.

Günümüzün en önemli oyun motorlarından biri olan Unity bugün sürpriz bir satın almayla gündeme geldi. Büyük bir satın alma gerçekleştirdiğini duyuran San Francisco merkezli Unity, New York merkezli bir girişim şirketi olan Parsec’i bünyesine kattı.

Unity tarafından yapılan açıklamalara göre şirket, Parsec’i satın almak için 320 milyon dolar ödedi. Daha önce ufak satın almalarla gündeme gelen Unity’nin Parsec için ödediği bedel şirketin bugüne kadar yapılan en büyük satın alması oldu. 2016 senesinde Benjy Boxer ve Christopher Dickson tarafından kurulan Parsec, pandemi ile birlikte hızla büyüyen girişimlerden biri olmuştu.

Bilgisayar kullanıcılarının günlük sorunlarına oldukça basit çözümler sunan Parsec, kullanıcılarının iş bilgisayarlarına online olarak evlerinden ulaşmalarına olanak tanıyor. Coronavirüs pandemisi nedeniyle bir buçuk senedir daha çok evlerimizden çalıştığımız bu günlerde aslında oldukça anlamlı bir çözüm sunan Parsec, kullanıcılarının bilgisayarlarına HD görüntü kalitesinde ulaşmalarını ve işlerini kolayca halledebilmelerini sağlıyor.

Parsec’in çözümlerini ilk etapta Unity’le bağdaştırmak zor olsa da aslında Parsec’in sunduğu çözüm sadece çalışmak odaklı değil. Girişim şirket aynı zamanda bu teknolojiyi oyun oynamak için kullanıyor. Örneğin Ubisoft ve Sega gibi büyük oyun markaları yeni oyunlarının basın demolarını Parsec üzerinden kamuoyuyla paylaşıyor. Geçtiğimiz senenin Kasım ayında 25 milyon dolar yatırım alan girişim bugüne kadar 33 milyon dolar yatırım aldı. Kısa sürede hızla büyüyen girişimlerden biri olan karşımıza çıkan Parsec’in yatırımcıları arasında Makers Fund ve Andreessen Horowitz gibi önemli isimler de bulunuyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir