Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mihail Fedorov, Rusya ve Ukrayna’daki krize yanıt olarak PlayStation ve Xbox’a yaptırım uygulanması çağrısında bulundu.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Kylo Fedorov, Rusya ve Ukrayna’daki krize yanıt olarak PlayStation ve Xbox’a yaptırım çağrısında bulundu. Mykhailo Fedorov, PlayStation ve Xbox Rusya’nın faaliyetlerine son vermesi gerektiğini söyleyerek savaşı yeni bir boyuta taşıdı.

Ukrayna’dan PlayStation ve Xbox çağrısı

React Fedorov, Twitter’da yayınladığı açık mektupta tüm oyun şirketleri ve e spor organizasyonlarından yardım istedi. Fedorov açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Şu anda Ukrayna’da neler olduğunun kesinlikle farkındasınız. Rusya, Ukrayna’ya değil, tüm medeni dünyaya savaş ilan ediyor. İnsani değerleri destekliyorsanız, Rusya pazarından elinizi ayağınızı çekmelisiniz!” 

Açık mektupta Federov, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sırasında yaşanan yıkımı anlatmaya devam etti ve bir çıkış yolu olarak bölgedeki teknolojinin azaltılmasını istedi.

“Rusya Federasyonu ülkeme aldatıcı ve çirkin bir askeri saldırı gerçekleştirdi. 2022’de seyir füzelerinin Avrupa’nın kalbindeki yerleşim bölgelerine, anaokullarına ve hastanelere saldırdığını hayal edin. Silahlı kuvvetler ve vatandaşlar Ukrayna’yı sonuna kadar savunuyor! Tüm dünya, yaptırımlar uygulayarak saldırganı geri püskürtüyor. Düşmanın önemli kayıplar yaşaması gerekiyor.”

Fedorov ayrıca 2022’de Rusya’yı cezalandırmanın en iyi yolunun “modern teknolojilere” erişimini azaltmak olduğunu söylüyor. Rusya ve Beyaz Rusya’daki tüm hesapların geçici olarak askıya alınması ve Rus ve Belarus takımlarının uluslararası espor etkinliklerine katılmasının yasaklanması gerektiğine inanıyor. Fedorov’a göre bu alanlar oyunlara dahil edilmemeli.

Tim Cook’dan yardım açıklaması

Başbakan Yardımcısı ayrıca Ukrayna’nın “Bu tür eylemlerin Rusya vatandaşlarını proaktif olarak utanç verici askeri saldırganlığı durdurmaya teşvik edeceği kesindir” dedi. Yayıncıların derhal harekete geçmesi bekleniyor. Sektörün en saygın isimlerinden Tom Henderson, EA’nın Rusya’yı FIFA ve NHL’den atmayı planladığını söyledi.

Ortaya çıkan şirketten gelen yeni bir e-postaya göre, EA’nın Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline nasıl tepki verebileceği sorusu tartışıldı. Sektörün en yüksek hasılat yapan filmlerinden biri olan Gran Turismo 7, Rusya’da da vizyona giriyor ancak Sony, geçtiğimiz hafta filmlerin bir kısmını yurt dışına çekmeye karar verdi. Peki, bu konu hakkında ne düşünüyorsun?

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Aşağıdaki yorumlar bölümünde düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir