Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim devam ederken Apple CEO’su Tim Cook, savaşın kurbanları için önemli bir karar aldıklarını açıkladı.

Sabah saatlerinde başlayan Rus-Ukrayna Savaşı tüm dünyanın gündeminde. Savaş bölgelerinden, özellikle sosyal ağlardan gelen katkılar dünya çapında yankı buldu. Sosyal medya platformu Twitter, önce savaşan bölgelerden hesap paylaşımını askıya almış ve daha sonra kararı görmezden geldi. Twitter, “yanlışlıkla” hesap içe aktarma sürecinden geçtiklerini söyleyerek özür dilemişti. Apple CEO’su Tim Cook daha sonra savaş bölgesindeki kurbanlarla ilgili kararlar aldığını açıkladı.

Öte yandan Meta Facebook’un sosyal medya platformu Ukrayna için “Profilindeki İzleyici” özelliğini etkinleştirerek, kullanıcıların profillerini arkadaşları dışında herkese engellemesine olanak tanıyor. Ayrıca Türk Telekom ve Turkcell, Ukrayna’daki müşterilerine ücretsiz dakika ve internet sunacaklarını duyurdu.

Tim Cook’dan Ukrayna’ya destek açıklaması geldi

üm bunlara ek olarak teknoloji devi Apple, vatandaşlarının Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilimlerle başa çıkmasına yardımcı olacağını da duyurdu. Apple CEO’su Tim Cook, Rus-Ukrayna savaşında harekete geçeceklerini açıklarken, ülkedeki olayları yakından takip ettiğini söyledi. Cook şu açıklamayı yaptı;

Tim Cook’tan antitröst yasalarına tepki geldi

Ukrayna’da neler olduğuyla çok ilgileniyorum Oradaki ekiplerimiz için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz ve yerel insani yardım çabalarını da destekleyeceğiz. Haksızlığa uğrayanları düşünüyorum ve barış isteyenlerle aynı fikirdeyim.

Siz Tim Cook’un bu açıklaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir