Birleşik Krallık hükümeti, çevrimiçi sohbetlerde gelişmiş düzeyde olan şifreleme yöntemlerinin kullanılmasının bazı eylemlere karşı sınırlar getirmesi gerekçesi ile güçlü şifreleme karşıtı reklam kampanyası için hazırlıklara başladı. 

Pek çok platform kullanıcılar arasında gerçekleşen konuşmaların gizlilik ve güvenliği için uçtan uca şifreleme desteğine sunarken Birleşik Krallık hükümeti, çocukların güvende olma becerileri üzerindeki olumsuz etkilerini gerekçe olarak göstererek uçtan uca şifreleme teknolojisine karşı bir reklam kampanyası gerçekleştirmeyi hedefliyor. 

Hükümet, uçtan uca şifrelemenin sakıncalı olduğunu savunuyor

Birleşik Krallık hükümeti, çevrimiçi istismar sorununu çözüme kavuşturmak gibi bazı konulardaki çalışmalarını engelleyeceğini düşündüğü için yeni bir reklam kampanyasının hazırlıkları içerisinde olduğu dile getirildi. Reklam çalışmaları yapan ajans M&C Saatchi ile ortak bir şekilde yürütülecek olan çalışmalar için 534 bin sterlin bütçe ayrıldı. Her ne kadar çocukların çevrimiçi olarak güvenliğini kampanya açısından ön planda tutuyor olsa da Birleşik Krallık İçişleri Bakanının, çevrimiçi gizlilik ve güvenlik için önemli miktarda teknolojinin, Birleşik Krallık toplu gözetim yeteneklerinin etkinliğini en aza indireceğini, organize suçla beraber mücadeleyi daha da zorlaştıracağını ve esnekliği engelleyeceğini iddia ederek şifreleme karşıtı olan tutumlar sergilediği dile getiriliyor. 

“Tüm iPhone 14 modelleri 120 Hz ile gelebilir”

Hükümetin bu girişimiyle ilgili olarak Internet Society’den Robin Wilton: “İçişleri Bakanlığının korkutma kampanyası tehlikeli olduğu kadar samimiyetsiz de. Güçlü şifreleme olmadan, çocuklar çevrimiçi ortamda her zamankinden daha savunmasız. Şifreleme, kişisel güvenliği ve ulusal güvenliği korur. Hükümetin önerdiği şey herkesi riske atıyor.” dedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir