iPhone 14 için hazıklıklarını sürdüren Apple için gündeme gelen iddialarda, tüm modellerin 120 Hz ekran yenileme hızını destekleyeceği belirtildi.

2022 yılının en popüler modellerinden birisi olacak iPhone 14 serisi için yeni raporlar gelmeye devam ediyor. Eylül ayı itibariyle tanıtılması beklenen modeller, iPhone 13 serisi tanıtımı sonrasında geniş bir bulurken, arka arkaya gelen sızıntılar telefonda yer alan pek çok özelliğe dair şimdiden bilgi alınmasını sağladı.

iPhone 14 Pro, 14 Pro Max, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinden oluşacak iPhone 14 serisinde bugüne kadar ilk iki düşük modelde 60 Hz ekran yenileme hızının destekleneceği ve OLED panelin kullanılacağı belirtiliyordu. Ancak gündeme gelen yeni bilgilerde çok farklı bir çalışmanın yapılabileceği görüldü.

iPhone 14 serisinde 120 Hz desteklenecek

Analist Jeff Pu tarafından yapılan yeni paylaşımda iPhone 14 serisindeki tüm telefonların 120 Hz ekran yenileme hızını destekleyeceği belirtildi. OLED paneller ile çıkış yapacak olan yeni modeller, böylece yüksek ekran yenileme hızına sahip olmak isteyenlere de cazip seçenek sunulacak. Zira iPhone 13 serisinde 120 Hz OLED teknoloji ancak iPhone 13 Pro modelinde yer alıyor. Bu nedenle kullanıcıların daha fazla ödeme yapması gerekiyor. Ancak iPhone 14 serisi ile birlikte en temel versiyonda dahi bu kaliteye erişilebilecek. Aynı raporda 120 Hz ekran yenileme hızına ek olarak minimum 6 GB RAM olacağı da belirtildi.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir