Ücretsiz e ticaret sitesi kurmak için ne gerekir? Ücretsiz e-ticaret siteleri giderleri daha düşük tutarak, karınızı arttırmanıza yardımcı olur. Bununla sınırlı kalmadan online alışveriş dünyasına yeni girmişseniz, ilk adımları daha doğru bir şekilde atmanız sağlanır. 

Bu bakımdan birçok yeni girişimci ve küçük & orta boyutta işletme için uygun seçenekler sunar. Bunu seçmek istiyorsanız, nelerin gerekli olduğunu bilmeniz de gerekir. Burada e-ticaret için bir şirket açılmalıdır.

İnternetten ürün satmak istiyorsanız şahıs, limited ya da anonim şirketleri kurulabilir. E ticaret firması kurmak isteyenlerin, kuruluş esnasında NACE kodu verilirken bunu vergi levhalarına da işlemesi gerekir. 

Eğer e-ticaret yapmak istiyorsanız, ücretsiz e ticaret sitesi kurmak size yardımcı olabilir. Ancak şirket kurmadan e-ticaret mümkün değildir. Bu nedenle muhasebeciler veya mali müşavirlerle beraber çalışmalıdır. 

Muhasebeci Nasıl Seçilir?

Eğer e ticaret yapacaksanız, bir firmanızın olması belirttiğimiz üzere şarttır. Bu süreçte kişilerin mali müşavirler veya muhasebeciler ile çalışması gerekir. Bu bakımdan şu gibi konulara özen gösterilmesi önerilir:

  1. Çalışacağınız kişi, vergi planlaması yapabilmelidir.
  2. Muhasebeci veya mali müşavir teknolojiye hakim olmalıdır. 
  3. Mesleğinde yetkin olmalıdır.
  4. SMMM belgesi olması önemlidir.
  5. Muhasebeci veya mali müşavirin daha önce e-ticaret dünyasında baktığı işletmeler olmalıdır. Böylece bu konuya daha fazla hakim olacaktır. 

Şirket kurarken muhasebeci & mali müşavir seçimi sırasında bunlara dikkat etmek, daha doğru bir karar vermenize yardımcı olabilir. 

E-ticaret İçin Şirket Kurma Evrakları Neler?

Ücretsiz e ticaret sitesi kurmak istiyorsanız, öncesinde şirket ile ilgili bazı süreçleri de bilmeniz gerekir. Şirket kuruluşu sırasında kişilerin tamamlaması gereken birtakım evraklar yer almaktadır. Ana hatları ile bunlar,

  1. Vesikalık fotoğraf,
  2. Nüfus cüzdanı fotokopisi,
  3. İkametgah,
  4. Mali müşavir vekaletnamesi,
  5. Kira kontratı veya tapu,
  6. İmza beyannamesi,
  7. Şirket kuruluş formu,

Şeklindedir. Bunların arasında mali müşavir vekaletnamesi, mali müşavir ile anlaşma gerçekleştirdikten sonra noterden vereceğiniz vekaletnamedir. 

Ürün Belirlemek

Ücretsiz e ticaret sitesi kurmak gibi bir düşünceniz varsa, bu sektöre girdiğinizde ne satacağınızı bilmek de önemlidir. Bu süreci doğru bir şekilde düşünmek, hızlı şekilde karar vermemek önerilir. Böylece daha iyi bir planlama gerçekleştirilebilir. Ana hatları ile,

  1. Kadın ve erkek tekstil ürünleri,
  2. Mutfak araç-gereçleri,
  3. Elektronik ürünler,
  4. Kozmetik ürünler,
  5. Bebek bakımı ve bebek tekstil,
  6. Evcil hayvan ürünleri,
  7. Ev ve dekorasyon eşyaları,
  8. Araç aksesuarları,

Gibi seçenekler yer almaktadır. Ancak bunların dışında farklı seçenekleri de inceleyebilir, aralarından size en uygun olanlarını tercih edebilirsiniz. 

Ücretsiz E-ticaret Sitesi Neler Sunar?

Ücretsiz e ticaret sitesi kurmak istiyorsanız, Eticaret.com size en uygun seçenekleri teklif etmektedir. Bu çerçevede free paket içinde şu özellikler vardır:

  1. 25 adet ürün ekleme
  2. Anlaşmalı kargo fiyatları
  3. Kullanıma hazır tema şablonları
  4. Kapıda ödeme/havale ile ödeme
  5. 1 adet ödeme sistemi entegrasyonu
  6. Eğitim dokümanları
  7. 100 GB yıllık trafik/sunucu kullanımı
  8. Yazılım güncellemeleri

Böylece e-ticaret dünyasına güzel bir başlangıç gerçekleştirilebilir. Eğer ilk kez e-ticarete başlayan bir girişimci ya da küçük & orta boyutlu bir işletmeyseniz, ihtiyaçlarınızı karşılayabilir.  Ancak sitenizi büyütüp, ürünlerinizi arttırdıktan sonra artık yetersiz gelebilir. Bu gibi durumda midi pakete yükseltmek mümkündür:

  1. 100 adet ürün ekleme
  2. 1000 GB yıllık trafik/sunucu kullanımı
  3. Ticket destek hattı
  4. Alan adı
  5. Özel SSL sertifikası
  6. Günlük yedekleme

Midi paket içinde ayrıca free paketin tüm opsiyonları da vardır. Eğer bir üstüne geçirmek isterseniz, maksi size şunları teklif eder:

  1. 200 adet ürün ekleme
  2. 2000 GB yıllık trafik/sunucu kullanımı
  3. Premium tema seçenekleri
  4. Tema düzenleme editörü
  5. Blog modülü
  6. Hediye çeki sistemi
  7. Ticket + telefon destek hattı
  8. Sınırsız ödeme sistemi entegrasyonu

Ayrıca midi paketin tüm opsiyonları da yine mevcuttur. Tüm bunları değerlendirebilir, aralarından size en uygun olanlarını seçebilirsiniz. Dolayısıyla ücretsiz e ticaret sitesi kurmak ardından sitenizi geliştirebilir, bunların arasından birini uygun fiyatlar ile tercih edebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir