Bu yılın sürpriz yapımı Fall Guys, PS Plus tarihinin en fazla indirilen oyunu olmayı başardı. Fall Guys ayrıca Steam üzerinde de yalnızca  üç haftada 7 milyonun üzerinde kopya sattı.

PS Plus ile birlikte bu ay ücretsiz bir şekilde dağıtılan Fall Guys oyunundan tarihi bir rekor geldi. Dün bir açıklama yayınlayan Sony, Fall Guys’ın PS Plus tarihinin en fazla indirilen oyunu olduğunu açıkladı. 10 yıllık bir geçmişi bulunan PS Plus’ta şimdiye kadar yüzlerce farklı yüksek kalitede yapımlar yer almış ve dağıtılmış olsa da ilk sıraya Fall Guys gibi sürpriz bir oyun yerleşmiş oldu.

Fall Guys ayrıca Steam’de de beklenmedik bir başarıya ulaştı. Konuyla ilgili konuşan yayıncı firma Devolver Digital, Fall Guys’ın sadece Steam platformunda 7 milyonun üzerinde kopya satmayı başardığını duyurdu.

Congrats to our friends @Mediatonic as @FallGuysGame crosses 7 million units on Steam and is the most downloaded PS Plus game of all time!

An amazing accomplishment from a wonderful group of folks. pic.twitter.com/UoWEqxiUi4 — Devolver Digital (@devolverdigital) August 26, 2020

4 Ağustos tarihinde PC ve PS4 için yayınlanmış olan Fall Guys: Ultimate Knockout yalnızca ilk gününde 1,5 milyon kişi tarafından oynanmıştı. Geride kalan üç haftalık süreçte ise oyunun popülerliği sürekli bir şekilde artış göstermeye devam etti. Steam üzerinde her gün yeni anlık oyuncu rekorları kırıldı. Twitch’te ise en fazla izlenen oyunlar arasında yerini korumaya devam ediyor.

Battle royale türüne farklı bir bakış açışı getiren Fall Guys; canlı renkleribasit mekanikleri ve şiddet içermeyen yapısıyla dikkat çekiyor. Fall Guys’ta bir tura 60 farklı oyuncu ile başlanıyor ve oyuncular sırayla farklı oyun türlerinde yavaş yavaş eleniyor. Bir turda 4-5 farklı oyun oynanıyor ve kalan son kişi kazanan kişi oluyor.

Fall Guys’ın ikinci sezonu önümüzdeki Ekim ayında yayınlanacak. Yeni sezona ait ilk görüntüler dün Gamescom’da yayınlanmıştı. Orta çağ temalı yeni haritalar ve içerikler bizleri bekliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir