SpaceX’in uydu internet hizmeti Starlink’in uçaklarda kullanımı için ön testler şimdiden başladı. İşte uçakta Starlink ile ilgili ilk detaylar!

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etme girişimlerinin gündeminde sıklıkla yer alan Starlink’in dünyanın birçok ülkesinde olması bekleniyor. Son kullanıcı dahil ancak bununla sınırlı olmamak üzere bu hizmetten yararlanmak isteyen sektörlerden biri de havayolları. SpaceX, geçen yılın Temmuz ayında birkaç havayoluyla bir araya geldi ve Starlink’i uçaklarına entegre etmeyi düşündüklerini söyledi.

Starlink uydu internet hızıyla rakiplerini geride bırakacak

Birkaç ay önce uçak, tekne ve kamyon gibi araçların taşınmasında Starlink hizmeti verilmesi için FCC onayı aranmıştı. Wall Street Journal’dan bir rapora göre, henüz FCC tarafından onaylanmadı, ancak Starlink uçak testi için onaylandı.

Starlink için ön testler Delta uçağında başlıyor

SpaceX Başkan Yardımcısı Mart ayında bir panelde konuştu ve uçuş sırasında Starlink’in Wi-Fi’sinin ne zaman geleceği hakkında hiçbir fikir vermedi. Ancak SpaceNews’e göre uçak testlerine devam eden şirket, tüm yolcuları ağırlayacak şekilde bir hizmet sunmaya hazırlanıyor. Çoğu uçuşun 200 veya daha fazla yolcu taşıdığı göz önüne alındığında, bu çok daha yüksek internet hızları anlamına geliyor.

Delta CEO’su Ed Bastian, havayolunun SpaceX ile ilk görüşmelere devam ettiğini söyledi. Her ne kadar test bu zamanda başlamış olsa da Ancak testlerin nasıl yapılacağı ve hizmetin Delta’da yolcularla buluşturulmasının ne kadar süreceği henüz bilinmiyor. Az önce de belirttiğimiz gibi her şey hazır olmasına rağmen yetkililerden alınması gereken izinler var.

Sizce Elon Musk’ın başlatmış olduğu uzaydan internet projesi geleceğin vazgeçilmez teknolojilerinden biri haline dönüşebilir mi? Abonelik sistemi ülkemizde makul bir fiyatta sunulsa Starlink’e geçmek ister misiniz? Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşmayı ihmal etmeyin.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir