Ubisoft’un yapay zeka tarafından oluşturulan NPC diyaloglarına yönelik ilk girişimini, eleştirmenler ve oyuncular  tarafından pek iyi karşılanmadığı görülüyor. 

Ubisoft’un yapay zeka ile NPC diyaloglarını oluşturma girişimi birçok kişinin endişelerini doğruluyor. Ubisoft’un oyunlarının en etkileyici ya da ilgi çekici NPC’lere sahip olduğu bilinmediğinden dolayı, yapay zeka tarafından oluşturulan diyalogların onları daha da monoton hale getirebileceği endişesi bulunuyor.

Ubisoft , Yapay Zekayla Oluşturulan NPC Diyaloglarını Tanıtıyor

Geçen yıl Ubisoft’un, bir yazarın yaratmış olduğu kişiliklerle NPC’ler için diyaloglar yaratabilecek bir yapay zeka aracı üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı. Firma, resmi Twitter hesabında ‘NEO NPC’ler’ adlı bir araştırma projesini tanıtımını yaptı.

Duyuruya göre, karakteri bir yazar tarafından yaratılan ‘Bloom’ isimli genel bir NPC ile yapılan bir konuşmayı gösterdi. Ubisoft şirketinin yapay zeka tarafından oluşturulan NPC diyalogları hakkındaki duyurusuna verilen tepki şaşırtıcı gelmedi.

Yüzlerce kişi Ubisoft’un bu tweet’ine yorum yaparak fikri eleştirilerin bu fikrin sürdürülmemesi gerektiğini söyledi. Eleştirmenler, oyunların bilgisayar tarafından oluşturulan diyaloglarla doldurulmamasının aksine bunun yerine kişisel hikaye anlatımına ve sanata odaklanması gerektiğini düşünüyor.

Ubisoft'un yapay zeka tarafından oluşturulan NPC diyaloglarına yönelik ilk girişimini, eleştirmenler ve oyuncular  tarafından pek iyi karşılanmadığı görülüyor. 

Bazı kişiler, yapay zeka diyaloglarıyla daha da kötüleşebilecek ikonik oyun içi NPC etkileşimlerine işaret etti. Popüler olmamasına rağmen Ubisoft bu özelliğini hala gururla tanıtmaya devam ediyor. Bunun muhtemelen, insanlar istese de istemese de gelecekte tam teşekküllü bir Ubisoft oyununa entegre edileceği anlamını taşıyor.

Ubisoft’un AI NPC modelini, oyun dünyasında teknolojinin sınırlarını zorluyor ve dijital etkileşimlerin geleceği hakkındaki tartışmalarını bir taraftan ateşlemekte. Ubisoft şirketinin yapay zeka tarafından oluşturulan NPC diyaloglarına yönelik ilk girişimi, oyun topluluğundan genel olarak olumsuz geri bildirimleri oldu ve video oyunlarında yapay zeka kullanımının sınırları ve aynı zamanda zorlukları vurgulanıyor.

Oyuncuların hayal kırıklığı ve eleştirileri, etkili karakter diyaloglarının ve önemini vurguluyor ve yaratıcılıkta insan dokunuşunun yerini alabilecek teknolojinin henüz olgunlaşmadığını göstermekte. Bu durum geliştiricilerin hikaye anlatımı ve karakter yaratma konusunda daha fazla çaba harcaması gerektiğine işaret ediyor.

Video oyunlarındaki teknolojik gelişmelerin yanı sıra sanatının ve insan yaratıcılığının vazgeçilmez rolünü de hatırlatmakta. Ubisoft markasının bu denemedeki deneyimi, oyun dünyasında ve yapay zekanın potansiyelini nasıl etkili bir şekilde kullanılabileceğini keşfetme konusunda önemli bir ders sunmakta.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir