Ubisoft ve Tencent arasındaki ortaklık, Çinli şirketin Assassin’s Creed’deki hissesini de ikiye katlıyor.

Tencent ve Sony, FromSoftware hisselerini alıyor

Çinli oyun devi, Ubisoft’un %5 oy hakkına sahip ana şirketi Guillemot Brothers Limited’in ekonomik hisselerinin %49,9’unu satın almaya hazırlanıyor. Tencent’in Guillemot Brothers Limited’deki yatırımı 300 milyon avroyu bulacak. Ubisoft ayrıca Tencent’e oyun yayıncısı Assassin’s Creed’deki hissesini %4,5’ten %9,99’a çıkarma yetkisi verdi, ancak Tencent bu hisseyi sekiz yıl boyunca daha fazla artırma hakkına sahip olmayacak.

Ubisoft, Tencent ile ortaklığın öncelikle Ubisoft’un bazı büyük oyun serilerinin mobil versiyonlarının geliştirilmesini ve şirketin bazı PC oyunlarının Çin’de piyasaya sürülmesini kapsadığını belirtiyor. Anlaşma ile Fransız yayıncının istikametinde bir değişiklik yok. Şirket şu anda Guillemot Brothers Limited’in kontrolü altında. Ubisoft CEO’su Yves Guillaume, Mayıs ayında şirketin tam yıl kazanç çağrısı sırasında, “Sektörde, özellikle Ubisoft’ta konsolidasyon hakkında çok fazla konuşma yapıldı.” dedi.

Şirketin CEO’su Mayıs ayında yaptığı bir basın açıklamasında sözlerini şöyle sürdürdü;

“Genel pozisyonumuz açık ve biliniyor. Geçen Şubat ayında söylediğimiz gibi, bağımsız kalmak için ihtiyacımız olan her şeye sahibiz. Geniş yetenek portföyümüz, endüstriyel ve finansal büyüklüğümüz ve güçlü IP ile önümüzdeki birkaç yıl içinde büyük değer yaratabiliriz. Bu, eğlence ve teknolojideki en büyük oyuncularla stratejik ortaklıklar kurmamızı sağlıyor. Mevcut spekülasyonlar, varlıklarımızın çekiciliğini ve gerçek değerini ve değer yaratma potansiyelimizi açıkça göstermektedir. Daha önce de belirtildiği gibi, halka açık bir şirket olarak, yönetim kurulumuzun tüm hissedarların ve büyük ekiplerimizin yararına olan herhangi bir teklifi gözden geçirmesi en iyi uygulamadır.”

Ayrıca Ubisoft, 10 Eylül’de Assassin’s Creed, Mario Rabbids Sparks of Hope ve Skull and Bones’un yer alacağı büyük bir tanıtım etkinliği düzenleyecek. Gösteride ayrıca, Quebec (Odyssey) ve Montreal (Origins ve Valhalla) stüdyosu arasında genişletilmiş bir işbirliği olan Assassin’s Creed Infinity’nin bir güncellemesi de bekleniyor ve yakın zamanda onaylanan Assassin’s Creed Mirage’ı da içerecek.

Peki siz iki büyük şirketin yaptığı bu anlaşma hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir