Elden Ring’in geliştiricisi olan FromSoftware hisseleri için Tencent ve Sony devrede. Anlaşma sonrasında şirketin hisselerinin yüzde 30’u el değiştirecek.

Elden Ring gibi oyunlarla adını duyurmayı başaran FromSoftware, kısa süre içerisinde şirketlerin de radarına girmeyi başardı. Bu kapsamda gelen son bilgilere göre FromSoftware hisseleri için Sony ve Tencent’in devreye girdiği öğrenildi. FromSoftware ana şirketi Kadokawa Corporation, hisselerinin Tencent Holdings ve Sony Interactive Entertainment tarafından satın alınacağını duyurdu. Tencent, FromSoftware’nin hisselerinin %16,25’ine ve Sony Interactive Entertainment %14,09’una sahip olacak. Böylece şirketin yaklaşık yüzde 30 hissesi Sony ve Tencent’e geçecek.

Elden Ring dünya genelinde 16 milyondan fazla sattı

FromSoftware yükselişi sürüyor

FromSoftware her ne kadar Elden Ring ile adını duyurmuş ve yükselmiş olsa da tüm oyunları bunlarla sınırlı değil. Şirket,  Sekiro: Shadows Die Twice, Dark Souls, Bloodborne ve Demon’s Souls gibi oyunlarıyla da tanınıyor ve 10 yıldan beri sektörün önde gelenlerinden birisi olarak görülüyor.

Oyunların yayınlanması sırasında Bandai Namco, Activision ve PlayStation Studios gibi farklı şirketler ile çalışan FromSoftware için bu anlaşmanın nasıl bir değişiklik yaratacağı henüz bilinmiyor. Ancak hisse satışının netlik kazanmasının ardından bu konuda da bir yol haritasının paylaşılması bekleniyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir