Geçtiğimiz aylarda çalışanlarının bir kısmı işten çıkaran Ubisoft’ta bu operasyonlar sürüyor.

Oyun sektöründeki çalkantılı süreç devam ediyor. İşten çıkarma yapan şirketlerden birisi olan Ubisoft, yeni açıklamasında 45 kişiyi daha işten çıkardığını söyledi. Asya- pasifik bölgesini etkileyen işten çıkarmalarda gerekçe olarak yeniden düzenleme ve verimliliğin arttırılması gösterildi.

2023’ten Bu Yana Çıkarmalar Sürüyor

Ubisoft sektörde işten çıkarma noktasında tek şirket değil. 2023 yılından bu yana Gearbox, Sega, Certain Infinity ve Maxis Games’teki işten çıkarmalarla birlikte oyun sektöründe ciddi bir iş gücü kaybı yaşandı. Bu olayları takiben yeni bir işten çıkarma dalgasının yaşanmasına neden olan Ubisoft, 45 kişiyle daha yolları ayırdı. Kasım 2023’te 100’den azla kişinin işten çıkarıldığı Ubisoft’ta bu sürecin devam etmesi de bekleniyor.

Ubisoft İşten Çıkarmalara Devam Ediyor
Ubisoft İşten Çıkarmalara Devam Ediyor

Oyun sektöründeki çalkantılı süreçte 45 kişi az görülebilir. Ancak sürekli yapılan işten çıkarmalar, iş gücünde ciddi bir düşüş yaşanmasına neden oluyor. Ubisoft dışında Microsoft 2024’ün Ocak ayında Xbox bölümünden 1900 kişiyi çıkarmıştı. Şubat 2024’te Sony 900 kişiyle yollarını ayırırken Mart 2024 itibariyle 2024 genelinde 8000 kişi işinden ayrılmak zorunda kalmıştı. Bu nedenle parça parça işten çıkarmalar yapan Ubisoft, oyun sektörünün önemli bir markası olması nedeniyle önemli.

Çıkarılan Kişilere Destek Veriliyor

Ubisoft’un açıklamasında: “Geçtiğimiz birkaç ay boyunca, Ubisoft’taki her ekip, uzun vadede başarı için daha iyi konumlanmamız için operasyonlarımızı düzene sokmanın ve kolektif verimliliğimizi artırmanın yollarını araştırıyor. Bu kapsamda, bugün Global Yayıncılık merkezi ve APAC yapılarımızı daha verimli kılmak adına yeniden düzenlediğimizi duyurduk. Bu değişiklikler toplamda 45 pozisyonu etkileyecek. Bunlar hafife alınan kararlar değildir ve etkilenen meslektaşlarımız için kapsamlı destek sağlıyoruz. Ayrıca şirkete yaptıkları birçok katkı için en büyük şükranlarımızı ve saygılarımızı paylaşmak istiyoruz.”

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir