Ubisoft, bir süredir oyunlarının çoğunun çevrimiçi hizmetlerini engelliyor. Bugün popüler Assassin’s Creed serisi oyunu satıştan kaldırıyor. İşte detaylar:

Ubisoft radikal bir değişiklik kararı aldı

Ubisoft, önümüzdeki günlerde bir dizi oyunu mağazadan kaldırmaya hazırlanıyor ve süreç şimdiden Assassin’s Creed Liberation HD ile başladı. Birkaç gün önce Ubisoft, PlayStation 3 ve Xbox 360 döneminde piyasaya sürülen bazı oyunlar için çevrimiçi hizmetlerin kapatıldığını duyurdu.

Ubisoft’tan tepki çeken karar

Geçmişte firmalardan da benzer girişimler gördüğümüz için tabii ki normal bir süreç. Ama gerçek şu ki Ubisoft durumu, çok oyunculu servislerin kapatılmasının ötesinde büyük bir tepkiye neden oldu.

Oyuncular, oyunla birlikte gelen hiçbir DLC’ye veya çevrimiçi hizmetlere erişemeyecekler. Oyuncular bu DLC için anında para ödüyorlar ve artık erişimleri olmamasının bir anlamı olmadığına karar verildi.

Bugün bir başka ilginç gelişmede Assassin’s Creed Liberation HD Steam’den de tamamen kaldırıldı. Şaşırtıcı bir şekilde bu oyun, Ubisoft’un duyurusunun bir parçası olarak açıkladığı bir önceki listede bile yer almıyordu. Bugünden itibaren oyuncular oyunu satın alamayacaklar. Ve sayfadaki bir bildirim, oyunun artık “yayıncının isteği üzerine” Steam’de mevcut olmadığı uyarısıyla karşılaşacaklar.

Oyunu satın alanlar için bile oyuna erişim olmayacak

Tabii ki tüm gelişmeler bununla da bitmiyor. Steam sayfasında bcümlenin altında, oyuncuların 1 Eylül’den itibaren Assassin’s Creed Liberation HD’ye erişemeyeceklerini belirten başka bir uyarı var. Bu da oyunu satın almış olsanız bile belirtilen tarihten sonra oynayamayacağınız anlamına gelir.

Tabi ki bu durumdan oyun topluluğu bu durumdan memnun değil. Assassin’s Creed Liberation HD grafik açısından daha iyi olsa da oyunda hala bazı teknik sorunları var. Ancak oyunculara satın aldıkları şeye erişim izni vermemek, oyun endüstrisi için bir lekedir. Elbette, Assassin’s Creed Liberation HD ciddi bir sorun oluşturacak kadar geniş bir oyuncu tabanına sahip olmayabilir, ancak bu başka bir oyun için devam ederse, topluluk geçmişte sahip oldukları önemli oyunları kaçırıyor olabilir.

Peki sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce kullanıcılardan gelen tepkiler üzerine şirket bu kararından vazgeçer mi?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir