Ubisoft, bugün ve gelecekte oyunlarda temel değişiklikler yapıyor. Bu kapsamda Ubisoft, iklim değişikliğinin oyuncular üzerindeki etkisini ortaya koymayı planlıyor.

Ubisoft+ ile PlayStation Plus ortaklık yaptı

Ubisoft, oyunlarını oyuncuların iklim değişikliğinin etkilerinden haberdar olmalarına ve oyunlarını buna göre değiştirmelerine yardımcı olmak için kullanmaya karar verdi. Bu karar, Playing for the Planet web sitesindeki oyunları ‘gençleri öğrenmeye ve çevreyi desteklemek için harekete geçmeye teşvik etmek’ için kullanan BM liderliğindeki bir girişimle tutarlıdır.

Örneğin, Riders Republic’te Ubisoft, oyun içi bir etkinlik düzenleyeceğini söyledi. Phoenix’te “Kısa ve Yoğun” sürecek, orman yangınlarının sonuçları konusunda oyuncular üzerinde duygusal bir etkisi olacaktır. Bu projeyle orman yangınlarının boyutunu azaltma stratejilerinin yanı sıra katılımcıların bilgilendirilmesi hedefleniyor.

Ubisoft bu konuda şu açıklamaları yaptı:

“Canlı etkinlik oyunculara proaktif olarak duyurulmayacak. Bunun yerine, oyun başlatılırken haritanın kenarlarında çıkan orman yangınlarının sonuçlarına anında kapılacaklar.

Gökyüzü turuncu olacak ve orman yangınları nedeniyle tüm oyun boyunca ‘yangın dumanı’ sisi olacak. Oyuncular varsayılan olarak bir gaz maskesi ile donatılacak ve haritanın bir kısmı, yangın nedeniyle oyuncular tarafından erişilebilir olmayacak.”

Ubisoft, yakında çıkacak olan oyununda da benzer bir etkinlik düzenleyebilir

Benzer şekilde, yaklaşan Skull and Bones korsan macerasında, oyun dünyasında ve gerçek dünyada köpekbalıkları köpek balığı talebi üzerine aşırı avlandığında neler olduğunu gösteren kaynak keşfini kapsayan bir etkinlik olacak. Oyuncular deniz yaşamını korumaya yardımcı olma ve köpekbalığı yüzgeci ticaretinin yıkıcı doğasını anlama fırsatına sahip olacaklar.

Son dönemlerde artan doğa felaketleri ve iklim değişikliği ile ilgili özellikle genç kesimi daha çok bilgilendirmek için bir karar alan şirket yeni nesli oyunlardan yakalayarak mantıklı bir hamle yapmış gibi görünüyor. Bu kararın gelecekteki Ubisoft oyunlarını da etkileyeceği açık. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir