Tüm dünyaya adını duyuran ve popüler olarak da tercih edilen Uber, artış gösteren benzin fiyatları sebebiyle ABD’deki müşterilerinden yakıtlar için ek ücret almaya başlayacak. Sadece iki ay geçerli olacak olan uygulama ile alınan ek ücretlerin tamamı sürücülere ve kuryelere aktarılacak. 

Amerikalı taksi ve yemek teslimat hizmeti Uber, artan yakıt fiyatları sebebiyle ABD’deki müşterilerinden 16 Mart itibariyle ek ücret talep etmeye başlayacak. Tüm müşteriler sürücünün yakıt giderlerinin bir kısmını karşılamak üzere küçük bir miktar daha ödeme yapacak. Alınacak olan bu ek ücret taksi çağırıldığında yolculuk başına 0.45 ila 0.55 dolar, Uber Eats yiyecek siparişlerinde 0.35 ila 0.45 dolar olmak üzere müşterilerden alınacak. Alınan bu ücretler yakıt maliyetlerini dengelemek adına sürücülere ve kuryelere tam olarak aktarılacak. 

ABD’de benzin fiyatları rekor seviyede

Yakıt için ek ücret uygulaması iki ay boyunca geçerli olacak. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş ABD’de benzin fiyatlarının artmasına sebep oldu. ABD’de benzinin ortalama fiyatı galon (3.78 litre) başına 4.17 dolar ile bu zamana kadar ki en yüksek seviyesine ulaştı. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir