Twitter sahte hesapları kapatmaya başladı. Twitter, her gün 1 milyon hesabı sildiğini iddia ederek Elon Musk ile pazarlık yapmaya çalışıyor.

Elon Musk Twitter’da 100 milyon takipçiye ulaştı

Elon Musk, botlar ve Twitter hesabı spam’i konusundaki belirsizlik nedeniyle alışverişi geçici olarak askıya alacağını söyledi. Twitter yöneticileri, “yıllık temizliklerinin bir parçası olarak” her gün 1 milyon sahte hesabı silmeye başladıklarını söyledi.

Android için Twitter indir
iOS için Twitter indir

Twitter günde 1 milyon sahte hesabı siliyor

Twitter yöneticileriyle gazeteciler için yapılan son röportaj, Elon Musk ile yapılan anlaşmanın son durumunu ortaya çıkardı. Yetkililer, botların ve spam hesapların her gün bir milyon sahte hesabın kaldırıldığı yönündeki baskısına karşı koymak için çalıştıklarını söyledi.

Önceki iddialar, tüm Twitter kullanıcılarının neredeyse yüzde 20’sinin sahte olduğunu söylüyordu. Ancak mali tablolarda rapor edilen bot ve spam bilgilerinin %5’inin doğru olduğuna işaret edildi.

Hatırlayacağınız üzere Elon Musk, spam ve bot hesapları hakkında daha detaylı bir rapor istemişti. Twitter’ın yönetim kurulu, Musk’a “Firehouses” adlı bir programlama arayüzüne erişim izni vermeye karar verdi. Bu erişim, Musk’ın günde 500 milyondan fazla tweet içeren bir veri akışını izlemesine izin verecek.

Botların ve spam hesapların detaylı analizini yapmak istediğini söyleyen Tesla’nın CEO’su, bilgi verilmemesi halinde Twitter ile anlaşmasını feshedeceği tehdidinde bulunmuştu.

Elon Musk’ın uzun süredir şikayet ettiği sahte hesaplar özellikle kripto para yatırımcılarını hedef alıyor. Musk’a göre, acemi yatırımcıları satın aldıktan sonra Tesla CEO reklamlarıyla kripto para borsalarına girmeye çalışan dolandırıcılar tamamen ortadan kaldırılabilir.

Tesla CEO’su, sahte hesaplardan ve botlardan kaçınmanın kolay bir yolu olarak tüm gerçek kullanıcıların doğrulanmasını istiyor. Böylece kimlik bilgilerini Twitter’a gönderen herkes gerçek bir kullanıcı olduğunu doğrulayabilir. Ancak bu yaklaşım aynı zamanda güvenlik endişelerini de beraberinde getirmektedir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir