Elon Musk’ın 8 dolar karşılığında herkese vermeye karar verdiği Twitter onaylı mavi tik özelliğinin yakın zamanda gelmeyeceği açıklandı. 

Dünyanın en büyük şirketlerinden Tesla’nın sahibi Elon Musk, uzun zamandır Twitter’ı almak istiyor ve bunun için uğraşıyordu. Geçtiğimiz aylarda satın alma işlemlerini gerçekleştiren Elon Musk, Twitter hakkında yeni çalışmalarıyla gündeme geliyor. Musk, Twitter mavi tik özelliğinin ücretli olacağını açıklamıştı. Ancak yeni elde edilen bilgilere göre mavi tik özelliği şimdilik platforma gelmiyor. Konuyla ilgili net tarih verilmedi.

Twitter’ı tamamen satın almasının ardından 3800 çalışanı işten çıkaran Elon Musk, sonrasında ise şirkete faydası olabileceğini düşündüğü kişileri tekrar işe almaya karar vermişti. Şimdi ise ücretli mavi tik özelliğinin tarihi ertelendi.

Android için Twitter indir

iOS için Twitter indir

Ücretli mavi tik özelliği ne zaman geliyor?

Elon Musk, ciddi eleştiri almasına rağmen, Twitter Blue aboneliğini 8 dolar yapması ve içerisinde mavi tik seçeneğini eklemesi kullanıcıların tepkisini çekti ve Musk sonrasında ise geri adım atma kararı aldı. Ücretli mavi tik özelliği için erteleme kararı alındığı açıklandı.

Firma içerisinden sunulan bilgilere göre 9 Kasım tarihinden sonra ABD, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve Birleşik Krallık’ta kullanıcılara sunulacak olan ücretli mavi tik özelliği için ertelenme kararı alındı. Söz konusu bu özelliğin ABD ara seçimleri öncesi Twitter’ın manipülasyon aracı olarak kullanılmasından endişe edildiği için bu karar alındı. Twitter’ın söz konusu bu Twitter Blue özelliği, daha az reklam gösterimi, videoları daha uzun süreli yükleyebilmek, yorum ve işaretlemelerin daha üst sırada yer alması ve mavi gibi çeşitli avantajları da beraberinde getiriyor. Söz konusu bu özellik ilk olarak iOS kullanıcıları için sunulacak ancak konuyla ilgili net tarih bilinmiyor. Yakın zamanda konunun netlik kazanması bekleniyor.

WhatsApp kaybolan mesajlar görünümü yenileniyor

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir