WhatsApp’ta yepyeni bir dönem başlatan WhatsApp kaybolan mesajlar için tasarım değişikliğine gidiliyor. İşte yeni görünüm ve ilk detaylar.

Geçen yıl Ağustos ayında WhatsApp, dünya çapındaki kullanıcılar için kaybolan mesajlar adı verilen ve bir kez mesaj göndermelerine izin veren özelliği kullanıma sunmuştu. Kaybolan mesajlar, kullanıcıların sadece bir kez görebileceği içerikler paylaşılmasına imkan tanıyor. Ekran görüntüsü alınması gibi çeşitli güvenlik önlemleriyle desteklenen bu yeni özellikte şimdi tasarım değişikliğine gidiliyor.

WhatsApp’tan gelen fotoğrafların galeride gözükmeme sorunu nasıl çözülür?

WhatsApp kaybolan mesajlar yeni bir görünüm kazanıyor

WABetaInfo tarafından Beta sürümde yapılan incelemeler, yeni tasarımın ortaya çıkmasını sağladı. Ayrıca çoğu beta test kullanıcısı yeni güncellemeyi almaya başladı. Android 2.22.24.9 için en son WhatsApp beta güncellemesi, WhatsApp’ın kaybolan mesajlarına yeni bir tasarım getiriyor. Beta sürümü, yalnızca beta kullanıcıları kullanabiliyor. Eğer beta kullanıcısıysanız Google Play Store’dan yeni Beta güncellemesini indirilebilirsiniz. Ardından WhatsApp Ayarları > Gizlilik > Kaybolan Mesajlar’a erişerek yeni özelliği görebilirsiniz.

WhatsApp kaybolan mesajlar
WhatsApp kaybolan mesajlar yeni ekranı

Yukarıdaki ekran görüntüsünde görüldüğü gibi, yeni kullanıcı ara yüzünde büyük bir zamanlayıcı ve hemen altında kaybolan mesajların ne olduğunu açıklayan bir metin var.  Varsayılan Mesaj Zamanlayıcı’da, tüm sohbetler için mesajların süresinin dolması için sabit bir süre ayarlayabilirsiniz. Tekrar tekrar her paylaşımda bu süresi belirlemenize gerek yok. Aşağıda ise eski sürümü görebilirsiniz.

WhatsApp kaybolan mesajlar
WhatsApp kaybolan mesajlar eski görünümü

Android için WhatsApp indir

iOS için WhatsApp indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir