Türkiye’de geçtiğimiz yıl içerisinde yeni bir döneme başlandı ve belirlenen platformlar için temsilci zorunluluğu getirilmişti. Söz konusu bu konuyla ilgili olarak Twitter’da adım atanlar arasında yerini aldı. 

2022’nin popüler mobil aksesuarları Mcdodo tarafından açıklandı

Sputnik’ten elde edilen bilgilere göre Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) ‘Twitter Adlı Sosyal Ağ Sağlayıcıya Reklam Verilmesinin Yasaklanması Kararının Kaldırılmasına İlişkin Başkan Kararı’ Resmi Gazete’de kullanıcılara yayımlandı. Çünkü şirket temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirdi. Burada elde edilen bilgilere göre Twitter’ın, ‘5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un” temsilci belirleme ve bildirme ile ilgili olarak yükümlülükleri ile ilgili olarak gerekliliklerini yerine getirmesi sebebiyle, 15 Ocak 2021 tarihli olan reklam yasağı kararının kaldırılması uygun görüldü. 

19 6

Bunun üzerine Türkiye’de artık günlük erişimi bir milyonun üzerinde olan sosyal ağ sağlayıcılarının da temsilci bulundurulması zorunlu kılındı. Bunu yapmayı istemeyen sosyal medya kanallarına şu ana kadar yüklü miktarda maddi ceza uygulandı. Türkiye’de temsilcilik açma kararını kabul etmeyen şirketlere en son elde edilen bilgilere göre toplam 40 milyon TL (Her şirkete ayrı olarak) ceza kesildi. Buna karşılık hala temsilcilik açmayanlara ise reklam yasağı getirilmişti. Bu durumda Türkiye’de vergi mükellefi olan şirket ve kişilerin, söz konusu platformlarda reklam vermesine engel getirilmişti. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadardır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir