Elon Musk ile anlaşmasının önümüzdeki günlerde sonuçlanması beklenen Twitter, şirket için bir araştırma belgesi sundu. Şirketin araştırması, Twitter’ın en değerli kullanıcılarını kaybettiğini ortaya çıkardı. İşte detaylar;

Twitter’a “Benden bahsetme” özelliği geliyor!

Şirketin araştırması, Twitter’ın en değerli kullanıcılarını kaybetmeye başladığını gösteriyor. Elon Musk, bugün Twitter’da 44 milyar dolarlık devralma teklifini harika bir haberle yineledi. Reuters tarafından elde edilen bir iç araştırma ise Twitter’ın en değerli kullanıcılarını kaybettiğini gösteriyor.

Twitter ekibi tarafından hazırlanan belgeler, platformda tweet’lerin %90’ını paylaşan, haftanın 6-7 günü platforma gelen ve şirketin küresel gelirinin yarısından sorumlu olan “ağır tweeter grubu”nun bir anda ölmekte olduğunu itiraf ediyor. Belgeye göre kayıplar pandeminin başlamasından sonra kendini göstermeye başladı.

En değerli kullanıcılarını bile kaybetmeye başladı

Twitter, en değerli kullanıcılarını kaybetmenin yanı sıra platformdaki birçok konuya ilginin azaldığını da bildirdi. Haberler, eğlence ve spora ilgi azaldı. Twitter ekibi, eSporlara ve internet kişiliklerine olan ilginin azaldığını açıkça keşfetti.

Twitter’da kullanımın azalması nedeniyle popülerliğini yitiren konuların yerini kripto para, çıplaklık ve pornografiyi gibi içerikler aldı. Konuya olan bu ilgi değişikliği tüm Twitter kullanıcılarını değil, İngilizce konuşan Twitter kullanıcılarını etkiliyor.

Reuters söz konusu belgenin tarihini belirtmedi. Ancak belgenin Twitter satın alımını etkileyip etkilemeyeceği belli değil. Şirket açığa çıkan belgeler hakkında şimdilik bir açıklama yapmadı. Twitter’dan konuyla ilgili bir açıklama geldiğinde sizlerle paylaşacağız.

Peki siz ortaya çıkan rapor hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Android için Twitter indir

iOS için Twitter indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir