Twitter’ın sahibi Elon Musk, yeni bir oylama başlattı ve oylama da Twitter tarafından hesabı engellenen kullanıcılar hakkında ne yapılacağı oylandı. 

Daha önce Twitter tarafından engellenen ancak artık temiz olduğuna inanılan hesaplar için genel af gelebilir. Twitter şirketini satın almasının ardından pek çok konuda adeta kaos yaratan Elon Musk, yasaklanan hesapların açılması konusunda kararlı bir şekilde çalışmalara devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde eski Başkan Donald Trump’ın hesabını yeniden aktif hale getiren Elon Musk, genel olarak af çıkarma üzerinde çalışıyor. 

Twitter’da genel af gündemde

twitterda engelli hesaplara af geliyor

Elon konuyla ilgili olarak daha önce engellenen hesapların engelinin kaldırılması hakkında bir komisyon kurularak değerlendirme yapılacağını aktardı ancak şu aralar topluluk oylamalarından faydalanacak. İlk olarak ise Donald Trump’ın engelli Twitter hesabının engeli kaldırılacak ve şimdi ise diğerler engelli hesaplar gündeme alındı. Elon Musk, yeni oylama ile spam yapmadığını veya kanunları ihlal etmediğini ispat edilen hesapların bir kez daha açılması için takipçilere soru sordu. Açılmasını isteyen kişilerin ağırlıklı olması ve 2.5 milyonun üzerinde oy kullanıldı. Trump oylama sırasında 15 milyonun üzerinde oy kullanıldı. Oylamanın ardından değerlendirmeye alınmadan hesapların açılacağımı yoksa kurul mu oluşturacağı henüz bilinmiyor.

Hive Social’a kullanıcılardan büyük ilgi

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir