Twitter, kullanıcıların popüler kripto para birimlerini kullanarak favori içerik oluşturucularına bağış yapmalarına olanak tanıyacak.

Twitter bu kervana diğer sosyal medya mecraları kullanıcılara platform üzerinden para kazanma fırsatı verdiği için katıldı. Kısa bir süre önce, kullanıcıların takipçilerinden bağış toplamasına olanak tanıyan bir “bahşiş kavanozu” özelliği tanıtıldı.

Diğer çeşitli girişimler, Twitter’daki içerik üreticilerine birçok fırsat verdi. 2021 yılının ortalarında piyasaya çıkan ve geçtiğimiz Eylül ayında iOS kullanıcılarının kullanımına sunulan bu özellik, Kasım ayında Android kullanıcılarına da sunulmuştu. Özellik henüz yeni olsa da Twitter bu konuda büyük bir hamle daha yaptı ve dün bahis kavanozları için yeni bir ödeme seçeneği geldi. Artık en sevdiğiniz Twitter yaratıcılarına bağış yapmak için popüler kripto para birimlerini kullanabilirsiniz.

Artık Twitter’da Ethereum’a bağışta bulunabilirsiniz

Twitter içerik üreticilerini sevindiren bu özellik, resmi Twitter Destek hesabından paylaşılan bir tweet ile duyuruldu. Daha önce mevcut olan Patreon, Paypal, BandCamp ve Venso’ya ek olarak şirket, kullanıcıların platform içerisinde yapmak istedikleri bağışlar için ödeme seçenekleri sunduklarını açıklayan Paga, Flutterwave, Paytm ve Ethereum’un dahil edildiğini duyurdu.

Twitter’dan kullanıcı verileri konusunda hassas hamle

Sadece 18 yaşından itibaren kullanılabilen bir bağış özelliği için Bitcoin ile ödeme seçeneği, bu özellik Android cihazlarda kullanıma sunulduğunda da gündeme gelmişti. Kasım ayında söylentileri dolaşan bu özellik, Ethereum ve çeşitli ödeme seçenekleri sunan diğer birkaç seçenekle artık meyvelerini verdi.

Gelecekte diğer popüler kripto para birimlerinin ödenip ödenmeyeceği henüz bilinmiyor. Ayrıca Twitter, diğer birçok sosyal platformdan farklı olarak bu bağışlardan ücret almadığını daha önce belirtmişti. Twitter Devrilme Kavanozu sistemi hakkında daha fazla bilgi için lütfen resmi destek sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Twitter’ın yeni ödeme seçenekleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Bağışladığınız veya yakından takip ettiğiniz fenomenler var mı? Ethereum’da bağış yapmak ister misiniz? Fikir ve görüşlerinizi yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir