Yeni Unmention özelliği ile Twitter, kullanıcıların katılmak istemedikleri konuşmaları terk etmelerine izin veriyor.

Twitter günlük 1 milyon sahte hesap silecek

Twitter bugün, Unmention adlı yeni bir özelliği tüm kullanıcılara sunduğunu duyurdu. Geçen Nisan ayındaki test aşamasında erişen birkaç analistin paylaştığını gördüğümüz bu işlevsellik sayesinde, artık dahil olmak istemediğimiz konuşmaları bırakabiliriz.

Twitter, Unmention ile konuşmanın kontrolünü kullanıcıların eline veriyor!

Twitter, yeni Unmention özelliği sayesinde, bulunduğunuz her sohbetten çıkmanıza olanak tanır. Bunun için ilgili tweetin sağ üst köşesindeki üç noktaya tıklayıp sohbetten çıkma seçeneğine tıklayabilirsiniz. Tabii bu özelliğin şu anda tarayıcıda aktif olmayabileceğini de unutmamak gerekiyor.

Yeni özellikle ilgili platform resmi hesabından şu açıklamayı yaptı:

Bazen kendini dışarıda görmek istersin. Mentionların kontrolünü elinize alın ve şimdi tüm cihazlarda herkese sunulan Unmentioning ile bir sohbetten kendinizi çıkarın.

Birlikte Tweet atma özelliği de yolda

Twitter’ın geliştirdiği bu özelliği birlikte tweet atarak test etme fırsatı bulan bazı kullanıcılar, durumu sosyal paylaşım hesapları üzerinden bildirdi. Arkadaşlarıyla da denedi ve bu yeniliği ortak bir tweet’te paylaştı.

Bu özellik için Twitter açıklaması şöyle diyor:

  • Herkese açık hesapları sizi takip etmeye davet edebilirsiniz.
  • Kabul ederlerse, ikinizle birlikte ortak yazar olarak bir CoTweet yayınlanacaktır.
  • Reddederlerse, taslak CoTweet silinecektir.

Açıklamadan da anlaşılacağı gibi, öncelikle sizi takip eden ve hesabı gizli olmayan birisiyle bir tweet’e katılabilirsiniz. Bunu önce bir taslak oluşturup o kişiye göndererek yapabilirsiniz. İlgili içerik bulunur ve onaylanırsa Her iki hesap da otomatik olarak paylaşılacaktır.

Karşı taraf bu paylaşımı kabul etmezse gibi istenmeyen durumlar olmayacaktır. yalnızca hesabınızdan göndermek için. Twitter, tweet’i skeçlerden çıkaracağını söyledi. Bu nedenle, her iki taraf da ortak bir karar vermelidir.

Bu yenilikle birlikte yakın gelecekte çok sayıda paylaşılan tweet göreceğimiz açık. Ancak özellikle şirketler ve kurumlar tarafından sıklıkla kullanıldığına inanılmaktadır. NASA ile bir astronot paylaşmaktan, bir futbol takımına ve bir futbolcunun tweet atmasına kadar pek çok örnek verilebilir.

Peki siz Twitter’ın yeni özellikleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir