Twitter’ın yeni bir özellik ile menülerde özelleştirme seçeneğini sunacağı öğrenildi. iOS uygulamasında yer verilen yeni değişiklikler ile ortaya çıkan bu durum, özellikle mobil kullanımlarda gezinme çubuğunun özelleştirilmesini sağlıyor. Böylece gezinme çubuğunu çok fazla kullanmayan kişiler, bu çubuk üzerinde 2 ile 6 öğeye kadar değişiklik yaparak daha küçük ya da daha büyük bir hale gelmesini sağlayabilecek.

Bugüne kadar benzer çalışmaları ile pek çok özelliğin önceden öğrenilmesini sağlayan Alessandro Paluzzi tarafından yapılan yeni paylaşım ile ortaya çıkan yeni özellik, Twitter’ın ara yüzünde kapsamlı değişikliklerin olacağını gözler önüne serdi. Üstelik yeni bilgiler için özel bir ekran görüntüsü de paylaşıldı.

Yeni değişiklikler neler içeriyor?

Mobil uygulamaya girildiğinde en alt bölümde yer alan gezinme çubuğu, kullanıcıların uygulamayı kolay bir şekilde kullanmasını sağlıyor. Keşfet, bildirim ya da özel mesaj gibi farklı alanların yer aldığı bu bölüm üzerinden yapılacak seçimler, Twitter uygulamasında kolay bir şekilde dolaşımı sağlıyor. Bu bölümdeki seçenekleri özelleştirmek isteyen Twitter ise farklı öğeleri bu alanda yer vermenin yollarını arıyor.

Mobil uygulamada bu bölüme eklenecek yeni bir seçenek ile kullanıcılar özelleştirebilecekleri özel bir panele ulaşacak. Twitter dahilinde yer alan tüm bölümlerin buradan seçilmesi ve düzenlenebilmesi mümkün.

Twitter alt çubuğuna neler eklenebilecek?

Ana sayfa, keşfet, Space, bildirimler, mesajlar, topluluklar, listeler, profil, para kazanma ve kaydedilenler gibi pek çok farklı özelliğin bu menüye eklenebilmesi mümkün. Maksimum 6, minimum ise 2 seçim yapabilecek olan kullanıcılar böylece uygulamadaki alt çubuğu daha işlevsel hale getirebilecek. Şu anda iOS işletim sistemi üzerinden testleri yapılan özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı ve güncelleme ile kullanıcılara gönderilecek bilinmiyor. 

Twitter’a getirilmesi planlanan yeni özellik ile ilgili paylaşılan ekran görüntüsü ise şöyle;

mobil

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir