Twitter için tıpkı WhatsApp gibi uçtan uca şifreleme özelliği planladığı ortaya çıktı. Bu özellik yayımlandığında Twitter bile kullanıcı mesajlarını göremeyecek.

Elon Musk Twitter 2.0 hakkında resti çekti

Dünyanın en zengin adamı Elon Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra platforma birçok yeni özelliğin geleceğini gösterdi. Mavi tikin ücretli yapacak Twitter Blue aboneliği, resmi hesaplara verilen ‘gri tik rozeti’ yeniliklerden sadece birkaçıydı. Şimdi ise Musk, platforma bir özellik daha getirecek gibi görünüyor.

Cep telefonu kullanımına ilişkin yazılarıyla tanınan Jane Manchun Wong, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla şirketin güvenlik hamlesi yapmayı planladığını belirtmişti. Elon Musk Wong’a yanıt vererek özelliği doğruladı.

Twitter mesajlarına uçtan uca şifreleme özelliği geliyor

Wong’un mesajına göre Twitter mesajlara uçtan uca şifreleme getirecek. WhatsApp, ve Signal gibi popüler mesajlaşma uygulamalarında görülen uçtan uca şifreleme, bir güvenlik sistemi. Şifrelenen mesajlar, yalnızca kullanıcılar tarafından görülebiliyor. Yani uygulamada hiçbir üçüncü kişi mesajlara erişemez.

Wong’un özelliğin geleceğini paylaşmasının ardından Elon Musk da yanıt verdi. Ünlü girişimci, bir nevi göz kırparak bu özelliğin geleceğini doğrulamış oldu. Twitter DM’lerine uçtan uca şifrelemenin ne zaman geleceği dair bir bilgi yok.

twittera uctan uca sifreleme ozelligi geliyor

Twitter’ın şimdiden gündemine uçtan uca şifreleme olduğunu belirtelim. Şirket, 2018 yılında bu özelliği uygulamak için testler yaptı. Ancak konuyla ilgili çok fazla bir gelişme yok ve özelliğin platforma ne zaman geleceği de belli değil.

Elon Musk ise sosyal medya devini satın almadan önce nisan ayında yaptığı bir paylaşımda, Twitter DM’lerin tıpkı Signal gibi uçtan uca şifrelemeye sahip olması gerektiğini yani yapmadıklarını vurgulamıştı. mesajı kim gördü Bugün haberler de Musk’ın dileğine kavuşacağını gösterdi.

Android için Twitter indir

iOS için Twitter indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir