Popüler sosyal medya platformu olan Twitter, yeni özellikler ile kullanıcılar karşısına çıkmaya devam ediyor. Şimdi ise platform iki hesabın beraber paylaşım gerçekleştirerek “ortak tweet” atmasına olana sağlayan bir özelliği test etmeye başladı. Bu özellik ile beraber platformdaki hesapların büyümesine ve yeni kitlelere erişmesine yardımda olacağı ifade ediliyor. Milyarlarca kullanıcıya sahip olan sosyal medya platformları, her yeni özelliği ile kullanıcı deneyimini biraz daha iyileştirmeyi hedefliyor. Farklı özellikler ile kullanıcıları aktif tutan isimlerden olan Twitter’da yeni bir özelliği ile dikkat çekecek gibi duruyor. Geçtiğimiz haftalarda mobil uygulaması içi video altyazı özelliği getiren şirket, şimdi ise ortak paylaşım yapmanıza olanak tanıyacak bir özellik üzerinde çalışıyor.

iOS için Twitter indir
Android için Twitter indir

Twitter’a ortak tweet özelliği geliyor

12

Rakip platform olan Instagram’da iki farklı hesabın ortak paylaşım yapabileceği bir özellik bulunuyor. Şimdi ise bu özelliğin bir benzerini Twitter için de göreceğiz. Test edildiği belirtilen özellik CoTweets olarak adlandırılırken, bu özellik sayesinde iki hesap tek bir paylaşım gerçekleştirebilecekler. Konu hakkında bir Twitter sözcüsü tarafından “İnsanların Twitter’da işbirliği yapması için yeni yollar keşfetmeye devam ediyoruz. Bu özelliğin nasıl kullanıldığını görmek için sınırlı bir süreliğine CoTweets’i test etmeye başladık” sözleri dile getirildi.

Ortak tweetlere erişimi olan kullanıcıların tweet atma kısmına tıkladıkları zaman özelliği kullanabileceği ve ortak yazar olması için ise diğer hesapları davet edebileceği ifade ediliyor. Özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı ise henüz belli olmuş değil.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir