Twitter kullanıcı etkileşimlerini arttırmak ve uygulamadaki etkinlik sürelerinin uzamasını sağlamak için özel mesaj özelliğini ön plana çıkarmak istiyor. Ancak testleri ortaya çıkan özellik şimdiden kullanıcıların tepkisini çekmiş durumda.

Instagram ve Facebook gibi sosyal ağların dışında çok farklı bir yapısı bulunan Twitter, özellikle ana gündem konularıyla yoğun bir süreç yaşıyor. Ülkelerde meydana gelen olaylar, bir ünlünün söylediği söz ya da bir paylaşım sonrası yaşanan yoğun tartışmalar özellikle kullanıcıları çok rahatsız eder hale gelebiliyor.

Zaman zaman linç kültürüne dönüşebilen sosyal medya paylaşımlarında Twitter’ın getirmek istediği yeni özel mesaj seçeneğin, bu linç kültürünü daha da destekleyeceği öne sürüldü. Zira paylaşılan mesajların en altında özel mesaj gönderilmesini sağlayacak bir ikona yer vermek isteyen Twitter, kullanıcılarının birbirine bu ikon üzerinden daha hızlı bir şekilde mesaj göndermesini hedefliyor. 

Erişimi kolaylaştıracak

Ancak kullanıcıların eleştiri yöneltmesine neden olan durum, bu ikon ile özel mesaj atmanın çok daha kolay hale gelecek olması. Kullanıcıların normal şartlarda kullanıcı profiline giriş yapması ve buradaki mesaj gönderme adımlarını takip etmesi gerektiğinden dolayı çoğu kullanıcı bu uzun ve dolaylı yolları tercih etmiyor. Ancak kullanıcı mesajının altına getirilecek olan özel mesaj gönderme seçeneği, tüm bu süreçleri ortadan kaldıracak ve tek bir dokunuş ile mesaj gönderilmesini sağlayacak. 

“Bir Tweet’in yazarına doğrudan yanıt vermek istediğinizde sohbet başlatmak için zaman tünelinizden onlara DM göndermeyi kolaylaştırıyoruz. Şimdi, bazı iOS cihazlardaki Tweet’lerde bir DM simgesini test ediyoruz.” denilerek duyurulan yeni özellik, çoğu kullanıcının tepkisine çektiği gibi pek çok ünlü ismin de eleştirisine maruz kaldı. Öyle ki NYC’nin önde gelen isimlerinden birisi olan Eliza Orlins dahi “Lütfen bunu yapmayın! Bir DM göndermek için birinin profiline gitmek zorunda kalmanın fazladan bir adımı, tacizi azaltır. Bu özellik ile DM’ler göndermenin asıl amacı hiçbir zaman “konuşma başlatmak” ile ilgili olmayacak. En azından tweetlerimizde buna izin vermemek için bize bir güvenlik özelliği verin.” diyerek özelliğe karşı çıktı. Bu tepkiler sonrası Twitter yönetiminin nasıl adım atacağı ve nasıl bir açıklama yapacağı da merak ediliyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir