Twitter, geçtiğimiz yıl içerisinde kısa bir süreliğine test ettiği “beğenmeme” özelliğini küresel anlamda test edeceğini dile getirdi. Bu test programı anlamında iOS ve Android ekosistemleri ile web sürüm kullanıcıları, bir tweete verilen cevapları hem beğenebilecek hem de beğenmeyebilecekler. Peki bunun kullanıcılara ne gibi bir faydası var?

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Twitter, geçtiğimiz yıl içerisinde küçük bir kullanıcı kitlesi ile test işlemlerini gerçekleştirmişti. Bu test aşamasında kullanıcılar, bir tweete verilen cevapları beğenmeme vermiş, bu yanıt o tweet altında alt sırada yer alıyordu. Özellikle de konuyla ilgili yeni açıklamalarda bulunan Twitter, bu özelliğin alanını genişleteceğini dünya genelindeki tüm kullanıcıların bu özelliği test etmeye başlayacağının bilgisini verdi. Özellik artık, web sürümüne ek olarak iOS ve Android cihazlarda deneyimlenecek. 

LG Display, iPad için OLED panel üretimine başlayacak

Twitter, bir tweete gönderilen cevapların kaç adet beğenmeme olduğunu açıklamayacak. Çünkü platform, bu özellik ile beraber kullanıcıların rencide olmasını istemiyor. Şirketin temel olarak amacı ise bir tweete verilen ve kullanıcıların genel olarak beğenmediği yanıtı, o paylaşımlardaki tüm yanıtlar arasında en alt sıralarda yer alacak. Twitter, söz konusu bu özelliğin önemli olduğunu dile getiriyor. 

17 3

Twitter’ın tweet beğenmeme özelliği yakında gelebilir

Beğenme ya da “fav” butonunun hemen yanında yer alacak olan “aşağı ok” butonu, Reddit, 9GAG ve Ekşi Sözlük gibi platformlarda da görüldüğü üzere “downvote” botunu ile aynı özelliğe sahiptir. Bu buton ile kullanıcılar, sevmedikleri veya beğenmedikleri bir tweet’e tek seferde tepki gösterebilecek.

Twitter, yetkililerine göre bu özellik, rahatsız edici veya konuyla ilgisi olmayan yorumların kullanıcılar ile beraber filtrelenmesini sağlıyor. Fakat diğer bir taraftan ise sosyal medya platformunda linç kültürünün bir silahı olabileceği, trollerle yapılan manipülasyon operasyonlarının parçası olma ihtimali olduğu düşünülüyor. Aynı zamanda beğenmeme sayısı oldukça yüksek olan tweetlerin diğer hesaplar ile beraber önerilme algoritması nasıl çalışacak? Herhangi bir tweet çok fazla beğenmeme tepkisi aldığında o tweeti beğenme veya beğenmeme ihtimali yüksek olan hangi kitleye daha çok gösterilecek, bunlar şu an için tartışma konusudur. Twitter’ın söz konusu bu beğenmeme özelliği kullanıcılara sunulmaya başlandı. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir