LG Display, Apple’ın daha fazla OLED destekli cihaz üretmeyi planlamasının ardından OLED üretimine başladı.

iPhone ve Apple Watch modellerinde OLED panel kullanan Apple, yeni iPad ve Mac modellerinde de OLED planlaması yaptı. Bu nedenle de daha fazla OLED panele ihtiyaç duyan şirket için LG Display ile yeni bir anlaşma sağlandı. The Elec’te yer alan yeni rapora göre LG, üretim alanında yeni planlamalar yaparak OLED üretimlerine başladı. Güney Kore’deki Gumi üretim tesisini yeni panel üretimleri için düzenleyen şirket,  Apple’ın en büyük tedarikçilerinden birisi olacak. Üstelik şirket yeni üretim planlaması sırasında farklı fabrikalarındaki ürünleri de taşıdı. Oldukça riskli görülen bu süreç, şirket için ekstra bir zaman kaybı yaratacak olsa da anlaşma kapsamında yüksek kapasiteli bir üretimin yapılacağı da bu sayede ortaya çıkıyor.

Geçtiğimiz yıl da benzer iddialar konuşulmuştu

LG hakkında benzer konular geçtiğimiz yıl da gündeme gelmişti. 2021’deki gündemde şirketin yeni nesil iPhone ve iPad modeller için üretim yapacağı belirtilmişti. Paju tesislerine dikkat çekilen bu haberlerde, şirketin bu fabrikayı kullanması da ihtimaller dahilinde.

LG ile ilgili bilgilerin gündeme gelmesinin ardından LG’nin tek başına yeterli gelmeyeceği ve bu nedenle de Samsung gibi farklı üreticilerden de Apple’ın destek alacağı belirtildi. Bu konuyla ilgili olarak önümüzdeki günlerde yeni gelişmelerin yaşanması ve yeni raporların paylaşılması bekleniyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir