Son dönemlerde Elon Musk’ın şirketi satın almak istemesi ile başlayan tartışmalarda Twitter kan kaybetmeye başladı. Zira eski şirket çalışanları tarafından yapılan açıklamalar, istifalar, Twitter’ın yapmak istediği yeni güvenlik düzenlemeleri Twitter’da bazı şeylerin yolunda gitmediğini ortaya koymuştu. Son olarak ise şirkette üst düzey yönetici konumunda bulunan Sandeep Pandey’in istifa ettiği açıklandı.

Elon Musk’ın iddiaları sonrası Twitter’dan güvenlik hamlesi

Sandeep Pandey Twitter’dan ayrılıyor

10 yıldan beri Twitter’da çalışan Sandeep Pandey, mühendis olarak çalışmaya başladığı şirkette başkan yardımcılığına kadar terfi etmişti. İstifa kararı alan üst düzey yönetici, bundan sonraki çalışma hayatına Meta çatısı altında devam edecek. Ayrılık sonrası Twitter tarafından yapılan basın açıklamasında istifanın değişen endüstri trendleri kapsamında değerlendirilebileceği ve bu tür durumların doğal olduğu öne sürüldü. Pandey’in Meta’ya katıldıktan sonra şirketin yapay zeka ve makine öğrenimi bölümünde çalışması bekleniyor. 

“Twitter çalışanları mutlu değil”

Bir çalışanın şirketten ayrılması doğal ve normal bir durum olsa da son dönemlerde Twitter’da çalışanların farklı kaynaklara yaptığı açıklamalar dikkat çekiyor. Twitter’dan ayrılmak isteyen pek çok çalışanın mutsuz olduğu, zihinsel olarak yorgunluk yaşadığı öne sürülürken Pandey’in istifa etmesi, şirket hakkında ortaya çıkan dedikoduların da doğru olduğunun kanıtı olarak kabul edildi. Üstelik Pandey son dönemlerde ayrılan ilk isim değil.

Elon Musk ile Twitter arasında başlayan görüşmeler sonrasında Twitter hizmetleri başkan yardımcısı Katrina Lane, sağlık başkan yardımcısı Ilya Brown ve veri bilimi başkanı Max Schmeiser gibi pek çok üst düzey isim şirketten ayrıldı. 

Android için Twitter indir

iOS için Twitter indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir