Elon Musk ile yaşanan sorunların ardından ciddi bir güvenlik endişesi yaşanan Twitter’da güvenlik politikasına yönelik değişimler yapılacak.

Son aylarda Elon Musk tarafından yapılan açıklamalar, Twitter’ın güvenilirliğine ciddi bir gölge düşürdü. Yaşanan bu olaylar her gün sıcaklığını korurken Twitter ile ilgili yeni bir açıklama Twitter’ın eski güvenlik başkanı Peiter Zatko’dan geldi. Zatko, güvenlik politikasında ciddi sorunlar olduğunu duyurdu. Bu açıklamanın hemen ardından ise Twitter’dan yeni bir hamle geldi.

Twitter, telefon numarası doğrulanan kullanıcıları etiketleyecek

Twitter güvenlik politikası değişiyor

Zatko’nun açıklamalarında şirketin zararlı içeriklere karşı hiçbir şekilde engel bulamadığı ve bu içeriklerin engellenemediği belirtilmişti. Twitter ise yeni güvenlik politikası ile birlikte bu durumu değiştirmeyi hedefliyor. Zararlı içeriklerin tespit edilmesi ve sahte hesapların incelenmesi için iki farklı kontrol noktasına sahip olan Twitter, bu ekipleri ve sistemleri tek bir çatı altında toplayarak güvenlik noktasında daha iyi bir duruma gelmeye çalışacak. Birleşim sonrasında bu iki farklı ekip, HPS adını alacak. Ekibin başında ise Ella Irwin olacak.

Değişim resmi olarak duyuruldu

Zatko’nun ayrılması, yeni birimin kurulması ve Ella Irwin ile anlaşma sağlanması Twitter tarafından resmi olarak duyuruldu. Twitter CEO’su Parag Agrawal tarafından gönderilen bir mailde “Zatko’nun iş akdi Ocak 2022’de etkisiz liderlik ve düşük performans nedeniyle feshedildi. Bununla birlikte Zatko, Twitter’ın gizlilik, güvenlik ve veri koruma konusunda bazı yanıltıcı iddialarda bulundu. Tutarsızlıkla ve yanlış ifadelerle dolu bu iddiayı inceledik. Zatko, iddia ettiği konulardan sorumlu olduğu halde görevini yerine getiremediği için aramızdan ayrıldı. Şu anda Twitter’daki ilgi odağı göz önüne alındığında, önümüzdeki günlerde daha fazla manşet görmeye devam edeceğimizi varsayabiliriz. Bir şirket olarak dürüstlüğümüzü savunmak ve rekoru kırmak için her yolu deneyeceğiz.” denildi.

Android için Twitter indir

iOS için Twitter indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir