En popüler sosyal medya platformlarından birisi olan Twitter için yeni bir özellik ortaya çıktı. Şirket artık floodların yerini alacak olan ve blog yazılarına karşı rakip olacak yeni notlar özelliğini tanıttı. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar artık makale gibi olan yazılarını kolay bir şekilde Twitter’da paylaşabilecekler. Dönem dönem sunduğu yenilikler ile kullanıcılarına sürekli olarak güncellik sunan şirket, henüz geçtiğimiz haftalarda işletmelerin profillerine konum eklemesine olanak sağlayan Location Spotlight adlı bir yeniliğini getirmişti. Şimdi ise Twitter’ın ana özelliklerinden birisi olan flood paylaşımlarının önüne geçecek bir yenilik ile karşımıza geliyor.

iOS için Twitter indir
Android için Twitter indir

Twitter’a yeni Notlar özelliği sunuldu

16

Notlar adı ile gelen bu yeni özellik, Twitter’ın uzun süredir yer alan flood özelliğini ortadan kaldıracak gibi duruyor. Görebileceğiniz örnek görselde olduğu gibi Notlar ile kullanıcılar uzun metinler oluşturabilecekler. Ayrıca sadece yazı içeriği değil ek olarak tweet, fotoğraf, video yada GIF gibi içerikler de eklemek mümkün olacak. Yeni özellik kullanıcı deneyimini iyileştirirken, Twitter paylaşımlarını daha da kolaylaştırmış olacak. Ayrıca paylaşılan içeriklerdeki uzun yazılara erişmede de kolaylık sağlamış olacak.

Henüz açıklananlara göre bazı yazarlar ile test edilen bu yeni özelliğin şu an için ülkemizde yer almadığını ve VPN ile yazarların hazırlamış olduğu yeni özellik notlarını okumanın mümkün olduğunu belirtelim. Twitter yapmış olduğu bu hamle ile platformun uzun süredir yer alan flood özelliğinin tarihe karışacağını ve blog kültürüne yeni bir rakip doğuracağı akıllara geliyor. Twitter’ın yeni Notlar özelliği şu an için sınırlı sayıda kullanıcı tarafından deneyimlenebilirken, şu an için ABD kullanıcıları tarafından okunabiliyor. Özelliğin test aşamaları tamamlanması sonrasında ilerleyen günlerde diğer ülkeler ile beraber Türkiye’de de kullanılabilir olması bekleniyor. Yeniliğin flood yerine geçmesi ve kullanıcılar tarafından olumlu geri dönüşler sağlanması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir