Sık sık yeni özellikler yayımlayan Twitter, uygulama içinde gergin nükseden sohbetlerin önüne geçmek için adım attı. Platform artık gergin bir seyirde ilerleyen sohbetlere uyarılar yerleştirerek kullanıcılara hatırlatmalar yapacak.

Sosyal medya uygulamalarının kullanımı günden güne artıyor. Her gün milyonlarca insan vaktinin büyük bir çoğunluğunu mobil uygulamalarda geçirmeye başladı. Twitter gibi sohbete izin veren uygulamalarda ise zaman zaman gerginlikler yaşanabiliyor. Twitter bazı kullanıcıların eğlence için girdikleri, bazı kullanıcıların da ilgilerini çeken konularda tartışma başlıkları altında bir konuyu saatlerce konuşmayı sevdikleri bir uygulama. Ama ne yazık ki sanal ortamlardaki tartışmalarda nabızlar yükselebiliyor ve tartışma her zaman yapıcı şekilde ilerlemiyor. Küfürler ve hakaretlerin havada uçuştuğu bu tartışmalar ise platformu rahatsız etmiş gibi görünüyor.

Bu tarzdaki tartışmalarda yorumları okurken konuya dahil olan yeni kişilerle birlikte olay iyice büyüyor. Bu konuya bir çözüm getirmek isteyen şirket ise tartışmalarda kullanıcıları kullandıkları dil konusunda uyaracak yeni bir özellik geliştirmeye başladı.

Twitter kullanıcıların saygı çercevesinde tartışmasını istiyor

Twitter ‘hararetli’ geçtiği tespit edilen sohbetlerin alt bölümüne “dikkat” uyarısı yerleştireceğini açıkladı. iOS ve Android kullanıcıları için eş zamanlı yayımlanacak özellik şuanda test aşamasında. Şirket konuyla ilgili açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Bir sohbete katılmadan önce ortamın havasını bilmek ister miydiniz? Android ve iOS’ta, girmek üzere olduğunuz sohbetin hararetli veya gergin bir hal alıp alamayacağı konusunda size bilgi verecek istemleri test ediyoruz.”

Bunun yanı sıra platform kullanıcılara belirli telkinlerde de bulunacak. Bir başka kullanıcı tartışmanın içerisine girmeden önce “saygı çerçevesinde iletişim kurmanın” platformu daha iyi bir yer haline getirdiğini karşı tarafa hatırlatacak. Kullanıcıları başka insanların düşüncelerine karşı da açık olmaları gerektiği yönünde uyaracak olan platform odaklanmanız gerektiğini de vurgulayacak. Tüm bunları kabul eden kullanıcılar söz konusu konuşmaya katılabilecekler.

Twitter, beğen düğmesine 4 yeni emoji ekliyor!

Şirketin üzerinde çalıştığı yeni özelliğin bazen insanların aklından çıkardığı “saygı” kurallarını önlerine koyarak potansiyel kavgaların önüne geçmesi hedefleniyor. Bunun yanı sıra bu özellik gergin ilerleyen bir konuşmaya katılmaktan hoşlanmayanlar için de yararlı olacak. Şuanda özelliği test ettiğini açıklayan şirket yeni özelliğin ne zaman kullanıma açılacağı konusunda bir açıklama yapmadı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir