Twitter, kullanıcılar için resmi olarak yeni bir duyuru yaparken tweet düzenleme özelliğinin kullanıma sunulacağını açıkladı. 

Twitter’da özellikler arka arkaya gelmeye devam ediyor. Her ne kadar Elon Musk ile yaşanan sorun nedeni ile eleştirilerin odağında olsa da yeni güncellemeler ile kullanıcıları memnun etmeyi etmeye çalışan Twitter’da beklenen tweet düzenleme özelliği de kısa süre içerisinde gelecek. Resmi olarak sosyal medya üzerinden yapılan açıklamalarda kullanıcıların tweet yayınladıktan sonra üzerinde değişiklik yapabileceği ifade edildi.

Twitter Çevresi özelliği kullanıma sunuldu

Twitter mesajları artık düzenlenebilecek

Açıklamalarda tüm Tweet ya da Twitter dizisini silmeden yazım hataları ya da hashtag gibi hatalı girilen bilgileri kullanıcıların düzeltebileceği ifade edildi. Şu anda test aşamasında olan özellik bir grup Twitter kullanıcısı tarafından deneniyor. Test sürecinde geliştirme ekibinin sorunları tespit etmesi ve özelliğin sorunsuz bir şekilde kullanılması için titiz bir çalışma sürdürülüyor.

Yeni özellikteki en önemli hususlardan bir tanesi özelliğin kötü amaçlarla kullanımını önlemek. Başlangıç aşamasında Twitter Blue abonelerine sunulacak olan tweet düzenleme özelliği, daha sonrasında sosyal medya kullanıcılarının tümü ile paylaşılacak ve bu tip olası ihlallerin de önüne geçilebilmesi için yazılımsal düzenlemeler yapılacak.

Android için Twitter indir

iOS için Twitter indir

Tweet düzenle özelliği nasıl çalışacak?

Yeni özelliğin çalışma prensipleri ile ilgili de açıklamalarda bulunan Twitter’da konu ile ilgili olarak “Tweet’ler yayınlandıktan sonraki 30 dakika içinde birkaç kez düzenlenebilecek. Düzenlenen Tweetler bir simge, zaman damgası ve etiketle görünecek. Böylece okuyucular orijinal Tweetin değiştirildiğini açıkça görecek. Etikete dokunmak, izleyicileri Tweet’in geçmiş sürümlerini içeren Tweet’in Düzenleme Geçmişine götürecek.” denildi 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir