Twitter’da “Çevresi” adı verilen yeni özellik kullanıma sunuldu. Orijinal adı Twitter Circle olan yenilik, kullanıcıların belirli kişilere açık olan paylaşımlar yapmasına imkan tanıyor.

Son dönemlerde tartışmaların odak noktası olan Twitter’da sistemin geliştirilmesi noktasında çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yapılan yeni açıklamalarda Twitter Circle adında yeni bir özelliğin kullanıma sunulduğu belirtildi. Geçtiğimiz dönemlerde testleri devam eden özellik, şimdi tüm Twitter kullanıcılarına açıldı.

Twitter Çevresi nedir? Ne işe yarar?

Twitter Çevresi
Twitter Çevresi

Yeni özellik kapsamında kullanıcılar 150 kullanıcıyı ekleyebiliyor. Seçim sonrasında ise kullanıcılar herkese açık olmayan ve sadece seçilen kullanıcılar ile paylaşılan mesajlar gönderebiliyor. Twitter içerisinde özel bir ağ oluşturulmasını sağlayacak Twitter Çevresi, kişilerin daha özel mesajlar paylaşmasına imkan tanıyor. Bu mesajları kimlerin görebileceği tamamen kullanıcıların elinde. Üstelik mesajlara retweet yapma gibi imkanlar bulunmuyor ve mesajlar sadece belirlenen kişilerle sınırlı kalıyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir