Dünyanın başarılı platformlarından Twitter, platformu için bir oy düğmesi, iOS’ta Sabitlenmiş Konuşmalar, daha uzun videolar yükleme özelliği ve daha fazla dahil olmak üzere çeşitli yenilikleri test etmeye başladı. Söz konusu bu özellik şu an için herkese açık olmasa da, sosyal medya platformu, Keşfet sekmesi için yenilenmiş bir kullanıcı arayüzü getiren farklı bir değişikliği de test ediyor. 

Twitter şimdi TikTok platformundan ilham alınarak tasarlanan bir özellik için test aşamasına başladı. Twitter, uygulamasının, kullanıcının çeşitli trend ve kişiselleştirilmiş videolar arasında gezinmeleri için dikey video akışını test ettiği belirtildi. 

5 7

Twitter, TikTok özelliği test aşamasında

Şirket, Support Twitter hesabı aracılığı üzere, uygulamayı İngilizce kullanan belirli Android ve iOS kullanıcıları için Keşfet alanı için TiKTok benzeri dikey video formatını test ettiğini belirtti. Söz konusu bu özellik, uygulamanın Keşfet bölümünü tamamen yeniden tasarlıyor ve kullanıcılara özel olarak “Sizin İçin” ve “Trend Olan” sekmeleri ile dikey olarak kaydırılabilir bir video akışı özelliği sunuyor. Twitter, TechCrunch‘a yaptığı açıklamada, “Yeni ilgi alanları bulmanızı ve neler olduğunu görmenizi kolaylaştırmak için yenilenmiş, daha kişiselleştirilmiş bir Keşfet sayfasını test ediyoruz” diyerek test ile ilgili olarak daha fazla yorum yaptı.

AirPods modelleri için yazılım güncellemesi geldi

6 5

Fakat yeni Twitter formatının tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağı ise merak edilen bir konudur. Bunun yanı sıra platform, TikTok özelliğini kendi uygulamasına geçiren uygulamalar arasına katıldı. Spotify, Snapchat, Netflix ve hatta Instagram gibi popüler uygulamalar daha önce zaten TikTok özelliğinden faydalanmıştı.

Yeni Keşfet Sayfası ile Twitter, kullanıcıların belirli konular hakkındaki bilgileri ve videoları keşfetmek için kullanım kolaylığı sağlayacak bir içerik formatı sunması bekleniyor. Aynı zamanda, kullanıcıların uygulama içerisinde daha fazla konu keşfetmesine yardımcı olacak. Hatırlatma yapmak gerekirse, bu özellik Twitter’ın bir özelliği ilk kez alışı değildir. Platform, ses odaklı sosyal uygulama Clubhouse’un bir kopyası olan Spaces’ı da kendi bünyesine almıştı. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir