Sosyal medya dünyasının başarılı isimlerinden Twitter, tüm iOS kullanıcılarının belirli bir içerik oluşturucularını Süper Takip etmesine izin veriyor. İlk olarak ise Eylül ayı içerisinde duyurusu yapılan ancak o zaman için sadece ABD ve Kanada’da kullanıma sunulan bu özellik, kullanıcıların Twitter hesapları üzerinden para kazanmalarına ve aylık olarak aboneliklerin aracılığı ile özel bir şekilde içerik oluşturmalarına imkan tanıyor. 

Twitter, Süper Takipler özelliği ilk olarak geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde duyurulmuştu ve Eylül ayında belirli içerik üreticiler için sundu. SensorTower’ın belirttiği üzere, ilk iki hafta için aboneler yaklaşık olarak 6 bin Amerikan doları şeklinde katkı sağladı. Süper Takipler’le ilgilenen kullanıcıların, Süper Takipler politikasına göre minimum gereksinimleri karşılıyor olması gerekir. Bu gereksinimler, 18 yaşında veya daha büyük olmak, en az 10 bin takipçiyi sahip olmak, son 30 gün içerisinde en 25 tweet atmış olmak ve buna benzer bir takım gereksinimler vardır. Programa kabul edildikten sonra ise Süper Takip edilen kullanıcıların, her 30 gün içerisinde en az 25 tweet atmaları gerekecek. 

mobil

Kullanıcılar, uygulama içi satın alma ücretlerinin ardından, Süper Takip aboneliklerinden elde etmiş oldukları gelirin yüzde 97’sine kadar, Twitter’da ise yüzde 3 oranına kadar kazanç elde etme hakkına sahiptir. Bunun yanı sıra, bir kullanıcı 50 bin Amerikan doları kazanırsa, uygulama içi satın alma ücretlerinden sonra ise gelirin yüzde 80’ine kadar kazanabilir ve Twitter platformu da gelecekteki kazançların payını yüzde 20 oranında artırabilir. Süper Takipçiler, bonus içeriklere erişim sağlayabilecek ve kolaylıkla tanınmaları için rozetlere sahip olacaklar. Twitter, Süper Takipler’i genişleteceğini, gelecekte Android ve web kullanıcılarını da bu işe dahi etmek gibi planları olduğunu da dile getirdi. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir