Twitter sosyal medyadaki zorbalıkların önüne geçebilmek adına güvenlik modu olarak adlandırılan yeni özellik üzerinde çalışıyor.

Siber zorbalık ve tacizde en çok öne çıkan sosyal ağlardan birisi Twitter. Kısa süre içerisinde binlerce mesajın atıldığı sosyal ağda, yeni güvenlik özelliği ile bu tip durumların önüne geçilmesi hedefleniyor. Sahte hesap kullanımını ve zorbalığın önlenmesi adına yapılacak çalışmalar Güvenlik Modu ile gerçekleştirilecek.

Güvenlik modu test süreci tamamlandı

Twitter tarafından geçtiğimiz Eylül ayında beta testlerine başlamıştı. Test sürecinin tamamlanması ile birlikte kademeli bir şekilde özellik kullanıma sunulmaya başlandı. Güvenlik Modu başlangıçta 750 kişi ile test edilirken şimdi ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, İrlanda ve Yeni Zelanda’daki kullanıcılara sunuldu. Açıklamalara göre ülkelerdeki kullanıcıların yarısına bu özellik sunulacak.  Twitter tarafından konuyla ilgili detaylar, resmi Twitter adresi üzerinden paylaşıldı.

Güvenlik modu nasıl çalışıyor?

Güvenlik Modu kapsamında gönderilen mesajlara nefret içerikli ya da rahatsız edici kelimeler kullanan hesaplar, güvenlik modu tarafından işaretlenecek. İşaretlenen hesaplar ise kullanıcıları 7 gün boyunca herhangi bir şekilde takip edemeyecek.  Konuyla ilgili açıklama yapan Twitter sözcüsü Tatiana Britt, “Güvenlik Modu’nu Eylül ayında kullanıma sunmamızdan bu yana bazı kişilerin istenmeyen etkileşimlerden kaçınma konusunda yardıma ihtiyacı olduğunu öğrendik.” dedi.

Twitter tarafından yapılacak yeni geliştirmeler ile birlikte güvenlik modu önümüzdeki dönemlere geliştirilmeye devam edilecek. Yeni güncellemenin platformda nasıl bir değişiklik yaratacağı ise merak ediliyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir