Twitter’da mavi tikin ücret ile herkese satılmasının planlamasının ardından Twitter’da benzer yeni bir sistemin getirilmesi gündemde. İşte detaylar.

44 milyar dolara Twitter’ı satın alan Elon Musk platformdan gelir elde etmek için farklı planlar üzerinde çalışıyor. Bu kapsamda aylık 8 dolar karşılığında isteyen herkesin mavi tik almasını isteyen ünlü iş adamı, bu durumun yaratacağı olumsuzlukları ortadan kaldırmak adına farklı bir doğrulama sistemini getirmeyi hedefliyor. Yeni sistem, mavi tik gibi para ile satılmayacak ve mavi tikin benzer bir işlevi yerine getirecek.

Twitter’ın ücretli mavi tik özelliği şimdi gelmiyor!

Twitter’a yeni doğrulama rozeti

İki farklı rozetin yer alacak olması kullanıcılar için kafa karışıklığını arttırabilir. Yeni rozet doğrulaması yapılan devlet hesapları, şirketler, medya kuruluşları ve tanınmış kişiler için tanımlanacak.  “Birçok kişi, Blue üzerinden Mavi onay rozeti almış aboneler ile resmi olarak doğrulanmış hesapları nasıl ayırt edeceklerini soruyor. Bu ayrımı yaratmak adına yeni geliştirdiğimiz “Resmi” rozetini tanıtıyoruz. Önceden doğrulanmış tüm hesaplar “Resmi” etiketini almayacak ve bu etiket satın alınamayacak. Bu etiketi alacak hesaplar arasında devlet hesapları, ticari şirketler, iş ortakları, büyük medya kuruluşları, yayıncılar ve bazı tanınmış kişiler yer alacak. Yeni Twitter Blue ise kimlik doğrulaması içermeyecek, mavi bir onay rozeti ve belirli özelliklere erişim sunan isteğe bağlı ücretli bir abonelik olacak. Hesap türleri arasında ayrım yapmanın yollarını denemeye devam edeceğiz.” denilerek duyurulan yeni gelişme, şimdiden kafaları karıştırdığı gibi mavi tikin neden ücretli yapılmak istendiğinin de sorgulanmasına neden oldu.

Android için Twitter indir

iOS için Twitter indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir