Twitter, duyuruları artırarak etkileşimi ve geliri artırmayı planlıyor.

Twitter, bildirimleri iyileştirmek ve insanların uygulamalarına geri dönmelerini sağlamak için OpenBack adlı bir mobil platform satın aldı.

Twitter Tüketici Ürünleri Başkanı Jay Sullican konu hakkında şu açıklamayı yaptı;

“OpenBack ve onların yetenekli ekibinin Twitter’a katılması, insanların gizliliğine öncelik verecek şekilde doğru bildirimleri doğru zamanda iletme yeteneğimizi geliştirmemize yardımcı olacak.” 

Twitter, mobil uygulamaların bir sunucu yerine cihazdaki verileri işlemek için OpenBack’i kullandığını söyledi. Twitter, OpenBack ekibinin, insanları doğru zamanda doğru içerikten haberdar etmek ve onlar için önemli olan konuşmalara dahil etmek için bilgileri iyileştirmeye yardımcı olacağını umuyor.

OpenBack ekibi Twitter’a katılıyor

Mevcut OpenBack projeleri sona eriyor. Tüm OpenBack çalışanları Twitter Bluebird ekibine katılacak. Twitter, anlaşmanın şartlarını kamuoyuyla paylaşmayı reddetti.

Twitter ortak tweet özelliği için kolları sıvadı

Yeni ekibin hedefi kesinlikle Twitter ile kullanıcı etkileşimini artırarak şirketi daha karlı hale getirmek. Şirketin geliri, 2021’in dördüncü çeyreğinde beklenenden daha yavaş büyüdü. 2021’deki toplam gelir 5 milyar doların üzerindeydi. Şirket, 2023’ün sonuna kadar %50 büyümeyi umuyor.

İlgili bildirimlerle mevcut kullanıcıları çekmek ve Twitter’ı daha sık kullanmaya teşvik etmek, beklediğimiz kar marjlarına ulaşmamıza yardımcı olacaktır. Twitter, bildirimleri istediğiniz gibi iyileştirebilirse, uygulamayı telefonlarında hala yüklü olan ancak kullanmak istemeyen daha yaşlı kullanıcıları da geri getirebilir. Bu nedenle, gelecekte muhtemelen Twitter’dan normalden daha başka bildirimler alacaksınız.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir