Twitter Çarşamba günü MoPub mobil reklam ağının bir oyun geliştiricisi ve reklam teknolojisi şirketi olan AppLovin’e 1,05 milyar dolar nakit karşılığında satıldığını duyurdu. Twitter, sahip olduğu ve işlettiği gelir ürünlerinin gelişimini ve büyümesini hızlandırmak için MoPub’a sattığını söyledi.

Şirket, satışın Twitter’ın 2023’ün sonuna kadar 7,5 milyar dolarlık gelire ulaşma hedefiyle uyumlu olduğunu söyledi. AppLovin hisseleri Çarşamba günü genişletilmiş işlemlerde %8’den fazla arttı. Twitter hisseleri %2’den fazla yükseldi. Twitter CEO’su Jack Dorsey yaptığı açıklamada, “Bu işlem, odağımızı artırıyor ve gelir ürün yol haritamıza olan güvenimizi göstererek, Twitter’ı uzun vadeli büyüme için konumlandıran ve kamuya açık sohbete en iyi şekilde hizmet eden temel ürünlere yatırım yapma yeteneğimizi hızlandırıyor” dedi.

Twitter kendi hesabından NFT çekilişi yapıyor

Şirket Çarşamba günü yaptığı açıklamada, MoPub’ın 2020’de Twitter için 188 milyon dolar gelir elde ettiğini söyledi. Bu, şirketin 2020 reklam gelirinin yaklaşık %5,9’unu ve yıl için toplam satışlarının %5’inden biraz fazlasını temsil ediyor.

Twitter, 26 Ekim’de üçüncü çeyrek kazançlarını bildirdiğinde anlaşmanın tahmini finansal etkisi hakkında ek ayrıntılar sağlayacağını söyledi. MoPub’ın satışı, Apple’ın Nisan ayında mobil işletim sisteminin bir sürümü olan iOS 14.5’i piyasaya sürmesinden sonra geldi. reklamverenlerin iPhone ve iPad’lerinde kullanıcı etkinliğini izlemesi daha zor.

AppLovin’in Çarşamba günkü basın açıklamasına göre MoPub ağı 45.000 mobil uygulama tarafından kullanılıyor ve 1,5 milyar adreslenebilir kullanıcıya ulaşıyor. Anlaşmanın önümüzdeki yıl kapanması bekleniyor.

AppLovin CEO’su Adam Foroughi yaptığı açıklamada, “AppLovin platformunu büyütme ve bu stratejik işlem aracılığıyla yayıncılardan para kazanma araçlarımızı daha da geliştirme fırsatından heyecan duyuyoruz. “MoPub ekibini memnuniyetle karşılıyoruz ve birlikte MoPub’un en iyilerini AppLovin yazılım platformunda birleştirmek için özenle çalışacağız.” dedi.

AppLovin nasıl bir kuruluş?

AppLovin’in işi, paralarının çoğunu sanal öğelerin satışından kazanan oyunlar ve diğer oyun geliştiricilerin uygulama tanıtımı için kullandığı pazarlama araçları arasında bölünmüştür. 2011 yılında kurulan AppLovin, başlangıçta mobil uygulamaların keşfedilmesine ve gelir elde etmesine yardımcı olmaya odaklanmıştı. 2018’de şirket, büyük ölçüde satın almalar yoluyla işini oyun geliştirmeye genişletmek için KKR’den 2 milyar dolar topladı. AppLovin, Çarşamba günkü kapanış itibariyle 29 milyar dolara yakın bir piyasa değerine sahip. Twitter, MoPub’ı, şirketin halka açık pazara girmesinden hemen önce Eylül 2013’te yaklaşık 350 milyon dolarlık hisse senedi karşılığında satın aldı. Satın alma, Twitter’ın mobil reklamlardan gelir elde etme yeteneğini desteklemeyi amaçlıyordu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir