Twitter tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda Twitter mesajlarının düzenlenebileceği belirtilmişti. Şimdi ise düzenleme için yeni kriterler paylaşıldı.

Twitter’da gönderilen bir mesajdaki imla hataları ya da benzer sorunlar Twitter düzenleme özelliği ile artık düzenlenebilecek. Düzenlemeler kullanıcılar tarafından görüntülenebilecek ve Twitter mesajının düzenlenip düzenlenmediği özel olarak vurgulanacak. Bununla birlikte kullanıcıların en çok merak ettiği detay olan düzenleme sınırı yapılan yeni paylaşım ile ortaya çıktı.

Musk’ın Twitter davasını erteletme talebi reddedildi

Twitter mesajları kaç defa düzenlenebilecek?

39

Yeni özellik için test sürecini başlatan Twitter, kullanıcıların mesajları düzenleme için 30 dakikalık bir süresi olacağını belirtti. Bu bakımdan düzenleme yapmak isteyen kullanıcıların sadece ilk 30 dakika içerisinde mesaja müdahale etme imkanı bulunuyor. Bu süre içerisinde ise maksimum 5 defa düzenleme işlemi yapılabilecek.

5’i geçen düzenlemeler sistem tarafından engellenecek ve Twitter mesajı bu haliyle platformda kalacak. Mesajların düzenlenmesiyle; etiketler eklemek, yazım hatalarını düzeltmek ya da paylaşılan medya dosyalarındaki sorunların giderilmesi hedefleniyor. Mesajlar yayınlandıktan sonra yapılacak kontroller ile 30 dakika içerisinde Twitter mesajına son halinin verilmesi isteniyor.

Twitter, Tweet Düzenle özelliğini ilk olarak Twitter Blue abonelerine sunacak. Ancak, tüm ücretli kullanıcıların başlangıçta bu özelliği alması mümkün görünmüyor. Açıklamalara göre güncelleme kademeli bir şekilde sunulacak. Bu kapsamda ise özellik sırasıyla Yeni Zelanda, Avustralya, Kanada ve ABD’de kullanılabilecek.

Android için Twitter indir

iOS için Twitter indir

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir