Çarşamba günü yayınlanan yeni bir belgeye göre, Delaware mahkemesi Elon Musk’ın 44 milyar dolarlık Twitter satın alma anlaşmasından çıkma girişimi nedeniyle açılan davanın durdurma talebini reddetti.

Talebin reddedilmesine rağmen Kathaleen McCormick, Tesla CEO’sunun Twitter için şikayetine iftiracının iddiaları eklemesine izin vereceğini söyledi. Duruşmanın Ekim’de başlaması planlanıyor. 17 Kasım ayının ortasından önce Musk, grubunun nihai kararını talep etti ancak bu talepler de kabul edilmedi. McCormick bu konuda şunları söyledi:

“Devam eden davada, Twitter’a yanıt olarak sanıkların argümanlarını inceledim. Davanın uzunluğunun Twitter’a onarılamaz zarar verme riskini artırdığını açıkça belirttim. Dört haftalık bir gecikmenin bile Twitter’a gereksiz zararlar vereceğine inanıyorum.

‘Twitter otomatikleştirildi’ ne anlama geliyor?

Twitter davası ertelenmeyecek

Yine de McCormick, Musk’ın iddialarını değiştirme talebinin mahkeme kararlarından “düşük çıtayı” kaldırdığını söyledi. Musk’ın avukatları, iddiaların eski Twitter güvenlik şefi Peiter “Mudge” Zatko tarafından yapılan yakın tarihli bir ihbar şikayetine eklenmesini istedi. Musk’ın ekibi, Zatko’nun şirketin en büyük güvenlik sorunu olduğunu söylediği şikayetin, eğer doğruysa Twitter’ın birleşme anlaşmasının şartlarını ihlal ettiğini göstereceğini savundu.

Zatko’nun iddiaları kamuoyuna açıklandıktan kısa bir süre sonra, Twitter CEO’su Parag Agrawal, CNN tarafından çalışanlara gönderilen bir ilk notta, şikayeti araştırmaya devam ederken, “haberlerin yanlış, tutarsızlıklar, yanlışlıklarla dolu ve anlamsız sunulduğunu” söyledi. Musk daha önce, Twitter’ın gerçekten spam hesapları olan kazançlı kullanıcılarının yüzdesi hakkında yeterli güvenceye sahip olmadığı için anlaşmadan ayrılmak istediğini söylemişti.

McCormick, Musk’ın ekibine “hedeflenen belge keşfi ve en azından ek uzman ve gerçek tanıklar” dahil olmak üzere yeni açıklamalara dayanarak “artan keşif” izni verileceğini söyledi. Musk’ın Quinn Emanuel avukatı Alex Spiro bu sözleri bir açıklamada kullandı;

“Davayı kazanmanın bizi bu mahkemede ortaya çıkan gerçeğe bir adım daha yaklaştıracağını umuyoruz”

Bir Twitter sözcüsü yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Davamızı 17 Ekim’den itibaren mahkemeye sunmayı umuyoruz ve işlemi Bay Musk ile kararlaştırılan fiyat ve şartlarda tamamlamak istiyoruz.

Peki siz bu davada kimi haklı buluyorsunuz? Sizce davayu Twitter mı yoksa Musk mı kazanır? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir