Twitter’ın eski kurucusu Jack Dorsey, Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından açıklama yaptı.

Dünyanın en yaygın kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Twitter’ın bir hafta boyunca satın alınması gündemden bir an bile ayrılmadı. Sonunda bugün teklifi kabul edilen Elon Musk, şirketi yaklaşık 44 milyar dolara satın aldı.

Elon Musk, Twitter’ın yönetim koltuğunda oturdu

2013 yılında uygulamayı duyuran Twitter’ın kurucularından Jack Dorsey, Twitter’ın Musk’ın teklifini kabul etmesinin ardından bir açıklama yaptı. Başlangıçta Twitter’ın %9,2’sine sahip olan ve şirketin tamamını satın almaya çalışan Musk’ın teklifinin reddedilmesinden memnun olmayan Dorsey, satın alma sonrasında düşüncelerini dile getirdi.

Jack Dorsey açıklaması

Jack Dorsey bu konuda “Radiohead – Everything In Its Right Place” şarkısını paylaşarak altına şu açıklamaları yaptı:

Twitter’ı seviyorum. Twitter, küresel bir bilince sahip olduğumuz en yakın şey. Benim için önemli olan fikir ve hizmettir ve ikisini de korumak için ne gerekiyorsa yapacağım. Twitter bir şirket olarak her zaman tek sorunum ve en büyük pişmanlığım oldu. Wall Street’e ve reklam modeline ait idi. Wall Street’ten geri almak ilk doğru adım.

Prensip olarak, kimsenin Twitter’a sahip olması veya onu yönetmesi gerektiğine inanmıyorum. Bir şirket değil, protokol düzeyinde bir kamu malı olmak istiyor. Ancak şirket olma sorununu çözmek içinse Elon, güvendiğim tek çözüm. Bilincin ışığını genişletme görevine güveniyorum. Elon’ın “maksimum güvenilir ve geniş kapsamlı” bir platform oluşturma hedefi doğru. Bu aynı zamanda Parag’ın hedefi ve onu seçme nedenim. Şirketi imkânsız bir durumdan kurtardığınız için ikinize de teşekkür ederim. Bu doğru yol… Buna tüm kalbimle inanıyorum. Twitter’ın herkese açık sohbete hizmet etmeye devam edeceği için çok mutluyum. Tüm dünyada ve yıldızlara!”

Ancak bu konu hakkında düşüncelerini dile getiren tek isim Dorsey’de değil. Elon Musk’ın Twitter’ı satın alıp alamayacağı tartışması bir süredir gündemdeydi. Kimi sosyal medya şirketleri buna olumlu bakarken kimi şirketlerde bu hamleyi istemiyordu. Satın alma haberi gündeme bomba gibi düşerken şirketler ve analistlerden de yorumlar gelmeye başladı. Sonuç olarak Elon Musk çok büyük bir güç ve Twitter’ı satın almasıyla sosyal medya dinamiklerinde pek çok şey değişebilir gibi duruyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir