Twitter kendi deyimiyle “copypaste”yi yani tweet kopyalamak için bugünden itibaren yasaklamaya ve yasaklamaya başlıyor. Detaylar haberimizde:

Elon Musk, 44 milyar dolara Twitter’ı satın aldı

Twitter, yeni blog yazısıyla birlikte Twitter’da kopyalanmış içerik olarak nitelendirdiği “Copypaste” içeriğine artık yaptırım uygulayacağını duyurdu. Twitter, insanların gerçek, özgün bilgileri bulmasına ve Twitter’da sağlam bir kamusal söylemi teşvik etmesine yardımcı olmak için yinelenen (veya “kopyalanan”) tweetlerin görünürlüğünü kısıtlayacak

Copypaste yani kopyala ve yapıştır içerik birden fazla kişinin orijinal kaynaktan içeriği yeniden üretme ve sosyal platformlarda veya forumlarda dağıtma girişimlerini ifade eden genel bir İnternet terimidir. Platformda kopyala yapıştır içeriğin, bir metin, resim veya kopyalanıp yapıştırılmış ya da uygulama genelinde herhangi bir yolla çoğaltılmış bir içerik kombinasyonunun olabileceğini belirken yeni gelen bu özelliğin çok çeşitli amaçlar için kullanılacağını bunun yanı sıra sürekli tekrarlayan ya da spam içerikli paylaşımların diğer kullanıcıların uygulama deneyimini zayıflattığını açıkladı.

Bunun yanı sıra kullanıcıların platformdaki mevcut Trendleri belirlemesinde etkili yol oynaması sebebiyle bunun manipülasyona da oldukça açık bir özellik olduğunu belirten Twitter bu tip durumlara sınırlayıcı bir yaptırım da getirecek.

Sınırlanan Tweetler ne olacak?

Tweetlerin görünürlüğünü sınırlamak, bu tweetlerin Twitter’ın belirli bölümlerinde görünmeyebileceği ve/veya Twitter tarafından önerilmeyeceği anlamına gelir. Yinelenen içerik veya kopyalanan tweetler, Twitter’ı takip eden kullanıcılar tarafından görünmeye devam edecek, ancak mevcut trendleri etkileyemeyecek.

Twitter, bu tür içeriklerle karşılaşırsanız tweet’in üç nokta bölümünden şikayet edebileceğinizi de belirtti. Peki siz bu özellik hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir