Elon Musk’ın bir ay boyunca gösterdiği çaba bugün itibariyle sonuçlandı. Elde edilen resmi açıklamalara göre ise Twitter’ın Musk’ın teklifini kabul ettiği bilgisi paylaşıldı.

Nisan ayının en büyük gündem maddelerinden biri olan SpaceX ve Tesla gibi iki dev şirket ile adından söz ettiren Elon Musk’ın Twitter’dan önce oldukça büyük bir hisse alması ve ardından da platforma tamamen kafayı takması oldu. Son günler içerisinde ardı ardına gündeme gelen haberlerin ardından beklenen açıklama sonunda bu akşam yapıldı. Twitter ile Elon Musk arasındaki görüşmelerin ardından platform, Elon Musk’ın hisse başına 54.20 dolarlık ve toplamda 44 milyar dolarlık devasa teklifinin kabul edildiğini dile getirildi.

Twitter’ın tüm kontrolü artık Musk’ta

38

Bu büyük kararın açıklanmasının ardından hem Twitter cephesinden hem de Musk’tan ilk açıklama geldi. Musk, yaptığı açıklamada “İfade özgürlüğü, işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter, insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır.” ifadelerine yer verdi ve ”Ayrıca, ürünü yeni özelliklerle geliştirerek, güveni artırmak için algoritmaları açık kaynak yaparak, spam botlarını yenerek ve tüm insanların kimliğini doğrulayarak Twitter’ı her zamankinden daha iyi hale getirmek istiyorum. Twitter’ın muazzam bir potansiyeli var, şirketle çalışmayı dört gözle bekliyorum.” şeklinde konuştu.

Twitter CEO’su Parag Agrawal ise konu ile alakalı olarak ”Twitter’ın tüm dünyayı etkileyen bir amacı var. Ekiplerimizle gurur duyuyor ve şimdiye kadar hiç olmadığı kadar önemli hale gelen çalışmalarından ilham alıyoruz” şeklinde konuştu.

Whatsapp sesli aramalardaki maksimum kişi sayısı 32’ye çıkarıldı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir