Ming-Chi Kuo, 2023 yılında buluşacağımız iPhone 15 ile ilgili dikkat çekici bir iddia bulundu. Dünyaca ünlü Apple analistine göre şirket, 2023 yılında tüm modellerde USB Type-C`ye geçecek. Ancak bu bağlantı portlarının işlevleri Pro ve standart modellerde arasında aynı olmayabilir. İşte tüm detaylar;

Apple USB-C’ye geçiyor

Dev Amerikan teknoloji şirketi Apple`ın önümüzdeki yıl tanıtacağı iPhone 15 telefon serisi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Güvenilir Apple analisti Ming-Chi Kuo, bu telefonların hangi özelliklere sahip olacağına dair bir takım iddialarda bulundu. Bu ifadeler doğruysa, Apple’ın Pro modeller ile standart modeller arasındaki farkın daha da açabileceğini söyleyebiliriz.

Bildiğiniz üzere iPhone 14 ile iPhone 14 Pro arasında büyük fark var. Şirket, Pro modelde 2022 model işlemci tercih ederken, geçen yıl piyasaya sürülen ve hatta normal iPhone 13 modelinde de bulunan işlemciyi kullandı. Çünkü iPhone 14 ile iPhone 14 Pro arasında ciddi bir performans farkı vardı. Gelecek yıl telefonlarda kullanılacak kablolarla büyük bir değişiklik olacak gibi görünüyor.

Tüm iPhone 15 serisinin modellerinde USB Type-C bulunabilir

Ming-Chi Kuo’ya göre Apple, iPhone 15 ailesinde USB Type-C’ye geçiş yapacak. Dürüst olmak gerekirse çok şaşırtıcı olmaz. Çünkü Avrupa Birliği, 2024’te USB Type-C kullanmaya çoktan karar verdi. Ancak USB Type-C buradaki ana sorun değil. Kuo, iPhone 15 ve iPhone 15 Pro`nun bazı donanım farklılıklarına sahip olacağını, bu nedenle her iki modelde de USB Type-C desteğinin farklı hızlarda çalışacağını söylüyor.

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’in en az USB 3.2 veya Thunderbolt 3’ü desteklemesi beklenir. Bu 40 Gbps hızında veri aktarımı anlamına gelir. Yüksek çözünürlükte video çeken kullanıcılar, bu hızın ekmeğini mutlaka yiyeceklerdir. Ancak iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ta durum böyle değil. Bu. modeller ayrıca USB Type-C ile geliyor ancak mevcut Lightning bağlantı noktası gibi USB 2.0 hızını destekliyorlar. Yani veri aktarımı, Pro modellerden önemli ölçüde daha düşük olacak…

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir