Elon Musk sonrası, Twitter da önemli değişiklikler oluyor. Bu sefer itirazda bulunma sistemi devreye sokma kararı aldı.

elon musk twitter

Twitter, geçtiğimiz haftalarda yeni dönemde eskiye oranla daha az hesap banlayacaklarını duyurdu.Twitter ,hesap banlama adımını artık üst üste tekrar eden ihlaller sonrasında gerçekleştireceklerini belirtti.

Yasa dışı faaliyetleri olan , zarar verme ve şiddet tehditleri bulunan , büyük derecede spam yapan kişiler banlanacak , diğer durumlarda ise hafif yaptırımlar uygulanacak.

Twitter’da yenilikler ve yaptırımlar bitmiyor

Örnek olarak , bazı politikaları ihlal eden Tweet’ler  algoritma üzerinde geri plana atılacak, belirli durumlarda kişilere platformu kullanabilmesi için politikayı ihlal eden Tweet’ini  silmesi istenecek.

Hesabın askıya alınması , politikalarımızın ciddi ve tekrar eden ihlalleri için kullanılacak “ açıklamalarına yer veren firma , bir süredir önceden banlanan hesapları açma konusunda çalışmalar yürütüyor. Önceki dönemde kalıcı banlanmaya sebep olan  gereksiz bazı politika kurallarını tespit ettiklerini belirten Twitter, geçtiğimiz haftalarda bu politikaların ihlali nedeniyle askıya alınan hesapları eski haline getirmeye çalıştıklarını belirtti. 

Twitter, bu konuda en son 1 Şubat’tan itibaren herkesin askıya alınan hesabı için platforma itirazda bulunabileceğini belirtti . Bunun üzerine de  “ Kilitli veya askıya alınan hesap için itirazda bulunma” başlıklı sayfa devreye girdi.

Twitter bu sayfa üzerinden gelecek itirazları  “ yeni kriterler kapsamında değerlendirecek “ muhtemelen çok sayıda hesap yeniden açılacak. Twitter’ın kullanıcı sayısını arttırmaya yönelik yaptığı bu çalışmanın  faydadan çok zarar getirecek izlenimini veriyor olsa da birçok yasak hesaplı  kişilerin bir şekilde Twitter’ı kullanmaya devam ettiği de biliniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir