Bir süre test aşamasında olan sekme özelliği son güncelleme ile kaldırıldı. Twitter bu özellik üzerinde bir süre daha çalışmalarına devam edecek. 

Twitter, kullanıcılara algoritmik olarak tasarlanmış Ana Sayfa sekmesi ile tweetleri tarih sıralamasına göre görmelerini sağlamak için En Son Tweetler sekmesi arasında geçiş yapma seçeneği sunan güncellemeyi geri aldı. Twitter, Perşembe günü iOS için güncellemeyi yayınladığında ise kullanıcılar uygulamayı her açmalarında varsayılan olarak Ana Sayfa sekmesinin açılmasından memnun olmadılar ve bu durum kronolojik olarak En Son Tweetler’i görmelerini daha da zor hale getirdi. Twitter bu şikayetlerin artış göstermesiyle beraber yeni sekmeli sistemi kaldırdı. Twitter, destek hesabından paylaştığı tweet’te “Şikayetlerinizi duyduk, bazılarınız her zaman önce En Son Tweetler’i görmek istiyor. Diğer seçeneklerimizi araştırırken son değişiklikleri geri aldık ve sekmeli deneyimi şimdilik kaldırdık.” dedi.

Twitter’ın sekme özelliği geri mi geliyor?

Esasında kullanıcılar, sekme değiştirme özelliği geçtiğimiz hafta sonu duyurulmasının hemen ardından eleştiri almıştı. The Verge’e göre, sıra dışı tweet’leri görmek şu aralar pek tercih edilmiyor, özellikle de Rusya’nın Ukrayna’yı işgal gibi son dakika haberleri daha önceli olduğu zamanlarda. Eski tweetlerin “en iyi” olarak etiketlenmesi bu sebeple kullanıcı da kafa karışlığı yaratabilir. 

Skype Ukrayna’da ücretsiz arama dönemini başlattı

Twitter’ın yeni tüketici ürünleri başkan yardımcısı Jay Sullivan ve tasarım direktörü Anita Patwardhan Butler “İnsanlara Twitter deneyimleri üzerinde seçim ve kontrol hakkı vermek çok önemli. Bunun üzerinde çalışacağız.” dedi. Butler aynı zamanda, “Bu özellikleri göründüğünden daha karmaşık hâle getiren şeyler var ancak seçeneklerimiz açık bir şekilde ele alıp paylaşacağız.” diye ekledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir